Επίκεινται προβλήματα εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων

Για νέα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο μέλλον σε νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου Καρδίτσας έκανε λόγο ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Έκτορας Γάζος κατά τη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης των υγειονομικών. Ο λόγος; Η επικείμενη συνταξιοδότηση γιατρών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, έχουν ήδη φύγει με σύνταξη γιατροί και άλλοι προετοιμάζονται να συνταξιοδοτηθούν. «Αυτό θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε άλλα νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου όπως το μικροβιολογικό και βιοπαθολογικό εργαστήριο.

Αν δεν παρθούν μέτρα θα βρεθούμε σε παρόμοια κατάσταση με αυτή που αντιμετωπίζει σήμερα το ακτινολογικό» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος μάλιστα στην κατάσταση που επικρατεί στο ακτινολογικό, επισήμανε ότι σήμερα λειτουργεί με έναν μόνιμο γιατρό (αντί για 5 που χρειάζεται κανονικά) και δύο αγροτικούς γιατρούς που έχουν τελειώσει την εκπαίδευση αλλά δεν έχουν τον τίτλο της ειδικότητας, των οποίων μάλιστα η σύμβαση λήγει το επόμενο διάστημα. Τα κενά, συνέχισε, καλύπτονται με εφημερίες ετοιμότητας του υπάρχοντος γιατρού και με γιατρούς από τα Τρίκαλα.
Κ.Π.