Όπως αναμενόταν κι όπως πρόσταζε η λογική και η αξιολόγηση των δεδομένων, η Αναγέννηση δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με την – τουλάχιστον – περίεργη κλήση της στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού!

Η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ απαλλάχθηκε οριστικώς και δικαιώθηκε για την καθαρή εικόνα που έχει μέσα σε ένα περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται το λιγότερο τοξικό!

Μετά την ακρόασή της σήμερα το μεσημέρι (εκπροσωπήθηκε από τον Γιώργο Μπέζα), τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αφού συνεδρίασαν, τελικά ανακοίνωσαν απαλλαχτική απόφαση για την ομάδα της Καρδίτσας που αφοσιώνεται και πάλι εξολοκλήρου στην προετοιμασία της.

Συγκεκριμένα η απόφαση που ανακοινώθηκε πριν από λίγο αναφέρει ότι «η παράβαση του άρθρου 77Α παρ. παρ. 3,4 εδ. α’ περ αε’, 6 και 7 Ν. 2725/1999 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 4 Ν. 4809/2021 ΔΕΝ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ”.

Ηταν ένα ζήτημα που προκάλεσε ανησυχία, καθώς ήλθε μετά από διάφορα περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν και στην Καρδίτσα. Τόσο με την ξαφνική έρευνα που έγινε στη ΔΟΥ για την φορολογική κατάσταση του προέδρου Δημήτρη Παπαδημητρίου, όσο και για την κλήση του τελευταίου από την ΕΕΑ πριν από λίγο καιρό για ένα λάθος που έγινε στην αναγραφή του μετοχολογίου!!!

Θυμίζουμε ότι η Αναγένννηση είναι από τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ της κατηγορίας που προσφάτως διασφάλισαν άδεια για συμμετοχή στη super league 1 καταθέτοντας έναν άρτιο φάκελο και είναι σε απείρως καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλες που αγωνίζονται στην κατηγορία που δεν ξέρουν ούτε ποιον έχουν στη διοίκηση.

Το γεγονός οτι ήλθε αυτή η περίεργη κλήση για την υπεύθυνη δήλωση περί μη οφειλών για την παρελθούσα περίοδο την οποία έκαναν όλες οι ομάδες και παρόλα αυτά κλήθηκε μόνο αυτή, προκάλεσε προβληματισμό.

Ναι, υπάρχουν προσφυγές (σχεδόν στο σύνολο των ομάδων και μάλιστα σε κάποιες και κατάπτωση εγγυητικής που είναι απορίας άξιον γιατί δεν κλήθηκαν και δεν ελέγχονται!) οι οποίες όμως δεν έχουν τελεσεδικήσει!

Αυτό όμως που παραλείπουν κάποιοι να αναφέρουν είναι ότι μαζί με τις προσφυγές υπάρχει κι αυτή η αχαρακτήριστη αντιμετώπιση των ομάδων από τους αρμόδιους…

Η μη δέσμευση της πολιτείας που αφορούσε στην καταβολή ποσοστού από το στοίχημα! Με τις εταιρίες να χρησιμοποιούν τα ονόματά των ομάδων στα κουπόνια τους χωρίς να δίνουν λογαριασμό και τσακιστό ευρώ και να θησαυρίζουν χωρίς καν να φορολογούνται!

Επίσης η μη καταβολή του ποσοστού από τα τηλεοπτικά και μάλιστα με μπόνους που δικαιούνταν οι ομάδες βάσει του συμβολαίου με τις θέσεις που κατέκτησαν στην βαθμολογική κατάταξη…

Ακόμη την παράνοια να βρίσκονται σε καθεστώς αγωνιστικής απραξίας από τον περασμένο Μάϊο, χωρίς να έχουν ούτε ευρώ έσοδα αφού δεν υπάρχει δραστηριότητα και με τις διοικήσεις να πλήρωνουν παράβολα συμμετοχών, συμβόλαια παικτών, μισθοδοσίες, ενοίκια και ο,τι μπορεί να βάλει ο νους!!!

Αυτά παραλείπουν να τα αναφέρουν όσοι χαρακτηρίζουν ως προβληματική και αναξιόπιστη την super league 2 και κάνουν λόγο για ασυνέπεια των ΠΑΕ.

Οπως παρέλειψαν πέρσι να σταθούν απέναντι στην αθλιότητα να μην ανεβαίνει απευθείας καμία ομάδα, αφήνοντας στο απυρόβλητο όλους όσοι δρομολόγησαν μια κλειστή λίγκα των “μεγάλων” για να μοιράζονται την πίτα…

Απαξιώνοντας ουσιαστικά το ίδιο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα που είναι εντελώς σαθρό!

Σε κάθε περίπτωση, μ’ αφορμή αυτή την “περιπέτεια”, θα πρέπει να καταλάβουμε και στην Καρδίτσα ότι το να βρίσκεται η μεγαλύτερη ομάδα του τόπου μας σε τέτοιες συνθήκες και με ένα οικονομικό περιβάλλον που γίνεται όλο και χειρότερο, σε πρωταγωνιστική τροχιά όχι μόνο δεν είναι αυτονόητο αλλά πιθανότατα είναι και καθ’ υπέρβαση των δυνατοτήτων της περιοχής…

Και οφείλεται ΚΑΘΑΡΑ και ΞΑΣΤΕΡΑ στην οικονομική συνεισφορά του προέδρου της ομάδας Δημήτρη Παπαδημητρίου και όσων συμμετέχουν στη διοίκηση και πουθενά αλλού.

Ενα πρόσφατο παράδειγμα; Η Αναγέννηση στο ματς Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πόντου επειδή δεν είχε γήπεδο στην πόλη λόγω της γραφειοκρατίας, αναγκάστηκε να πληρώσει 7.500 ευρώ για έξοδα διαιτησίας και άλλα  διάφορα. Μέχρι και ασθενοφόρο!!!  Είχε 150 εισιτήρια (ας είναι καλά οι ultras και ελάχιστοι ακόμη που πήγαν στο Βόλο) και έχασε όλη την ενέργεια που θα μπορούσε να της δώσει η φυσική της έδρα στην προσπάθεια για πρόκριση.

Ένα… γκολ θα το έβαζε το Στάδιο αν γινόταν εδώ ο αγώνας!!!

Τα διαρκείας είναι σε απελπιστικά μικρά νούμερα, οι χορηγίες από την παρέμβαση κάποιων υψηλά ιστάμενων ανύπαρκτες, η κριτική όμως σε ημερήσια διάταξη.

Καλό είναι να συνειδητοποιήσουμε όλοι κάποια στιγμή ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και τι προσδοκάμε. Κι όχι να “κάψουμε” μία ακόμη διοίκηση που μπήκε μπροστά και σηκώνει ένα τεράστιο βάρος για να μπορεί η Αναγέννηση μέσα στο γήπεδο να είναι πρωταγωνίστρια…

Το νου μας, λοιπόν…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ