Ένα από τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά τη θεομηνία Ντάνιελ είναι η καταστροφή των λαστιχων ποτίσματος που χρησιμοποιούσαν οι αγρότες για τις καλλιέργειές τους.

Οπως έχει ήδη γράψει ο Νέος Αγών τα λάστιχα παρασύρθηκαν από τα νερά και πλέον βρίσκονται “απλωμένα” πάνω σε δρόμους κυρίως επαρχιακούς και αγροτικούς ενώ έχουν…ανακατευτεί μέσα σε χωράφια με καλλιέργειες.

Οπως τόνισε στο “ΝΑ” ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κοσκινά κ. Απ. Κωστόπουλος τα λάστιχα αυτά έχουν καταλάβει το οδόστρωμα σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου ενώ η εικόνα είναι ανάλογη και σε πολλούς αγροτικούς δρόμους.

Ο ίδιος κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και σημειώνει ότι τα λάστιχα είναι επικίνδυνα για τους οδηγούς καθώς σε περίπτωση που αυτά τυλιχτούν σε τροχό αυτοκινήτου ελοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος.

Ο κ. Κωστόπουλος σημειώνει ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος απομάκρυνσης των λάστιχων από τους δρόμους αλλά και από τα χωράφια και αναρωτιέται πώς αυτό θα γίνει όταν στα χωράφια είναι αδύνατον ακόμα και να μπει κανείς.

Επιπλέον για τους ίδιους τους αγρότες η καταστροφή του συστήματος σταγδην άρδευσης που οι περισσότεροι διέθεταν είναι μια ακόμα μεγάλη ζημιά. Για το λόγο αυτό ο κ Κωστόπουλος επισημαίνει ότι πρέπει να επιδοτηθούν τουλάχιστον κατά 80% ανα στρέμμα.

“Εχουμε χάσει όλο τον εξοπλισμό μας αλλά ειδικά για τα λάστιχα πρέπει να επιδοτηθούμε” τονίζει ο κ. Κωστόπουλος.