Επικοινωνιακό «μπλακάουτ» σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας – Καθηλωμένες όλες οι πτήσεις

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει από τις 09:35 σε ολόκληρο τον ελληνικό εναέριο χώρο, προκαλώντας αδυναμία πραγματοποίησης αφίξεων και αναχωρήσεων τόσο στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας το «Ελ. Βενιζέλος», όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ζήτημα σχετίζεται με τα κεντρικά συστήματα ραδιοεπικοινωνιών των Κέντρων Ελέγχου Περιοχής Αθηνών και Μακεδονίας με αποτέλεσμα να κλείσει το FIR Αθηνών. Μέχρι στιγμής εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις που είναι ήδη στον αέρα. Κατά τις πληροφορίες, οι περισσότερες πτήσεις εκτρέπονται προς Τουρκία.

Επικοινωνιακό «μπλακάουτ» σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας – Καθηλωμένες όλες οι πτήσεις

Οι ουρές των επιβατών είναι μεγάλες με εκατοντάδες επιβάτες σε αναμονή ενώ από τα μεγάφωνα του αεροδρομίου ακούγεται συνεχώς ανακοίνωση που λέει ότι λόγω προβλήματος, δεν πραγματοποιούνται πτήσεις.

Επικοινωνιακό «μπλακάουτ» σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας – Καθηλωμένες όλες οι πτήσεις

Το τεχνικό πρόβλημα επηρεάζει το σύνολο των πτήσεων από και προς την Ελλάδα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη αγώνας δρόμου για την αποκατάστασή του. Είναι άγνωστο πόση ώρα θα διαρκέσει.

Η ΥΠΑ σε συνεργασία με την Cosmote επιδιώκουν να βρουν το πρόβλημα και να αποκαταστήσουν το δυνατόν συντομότερα την ομαλή λειτουργία του συστήματος, ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την ΥΠΑ.

Πηγή: ertnews