Μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο σχεδιασμός της οποίας διήρκησε περισσότερο από 10 ημέρες μετά την επίσημη πρόσκληση από την Ουάσιγκτον προς το Κίεβο, φαίνεται πως ο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθεί σύντομα και στην Ευρώπη.

Πηγές εντός της Κομισιόν αλλά και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβεβαιώνουν σήμερα πως εχθές εστάλη επίσημη πρόσκληση στον Ουκρανό Πρόεδρο να βρεθεί στις Βρυξέλλες σε ειδική έκτακτη ολομέλεια στις 3 Φεβρουαρίου προκειμένου να απευθύνει μήνυμα στήριξης της χώρας του και από τα βασικότερα θερμικά όργανα της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συγκεκριμένη πρόταση έχει ληφθεί από το επιτελείο του Ζελένσκι και ο ίδιος εμφανίζεται θετικός στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Επίσημη απάντηση σε κάθε περίπτωση ακόμη δεν έχει δοθεί από το Κίεβο στις Βρυξέλλες αλλά σε περίπτωση θετικής ανταπόκρισης θα είναι η δεύτερη σημαντικότερη επίσκεψη για τον Ουκρανό ηγέτη μέσα σε διάστημα μερικών ημερών στα κέντρα που έχουν στηρίξει με κάθε τρόπο τον Ουκρανικό αγώνα ενάντια στην ρωσική εισβολή που μετρά πλέον 302 ημέρες.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι θέμα της συνάντησης κορυφής θα είναι πιθανότατα ο τρόπος με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία απέναντι στην επίθεση της Ρωσίας. Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα αξιολογήσουν επίσης την πορεία της Ουκρανίας για την ένταξή της στην Ένωση.

Πηγή:cnn.gr