Μετά τον δεύτερο αιφνίδιο θάνατο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή, αυτή τη φορά στην Αργολίδα, η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση που γνωστοποιεί ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διεξαγωγή κανενός αγώνα αν οι δήμοι δεν φροντίσουν να εγκαταστήσουν απινιδωτές σε όλα τα γήπεδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφέρει:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους.

Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα».

Μέχρι την ώρα πάντως που γράφονται αυτές οι γραμμές, απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε, δεν υπήρξε κανένα επίσημο έγγραφο προς την ΕΠΣ Καρδίτσας για την αναβολή της αυριανής προγραμματισμένης αγωνιστικής που δεν είχε γίνει λόγω του θανάτου του Ηλία Μπρέλλα.