Έρχεται η άδεια κατεδάφισης

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης του παλιού πλίθινου κτιρίου του Θεοδωρίδειου Κέντρου «Ορίζοντες».

Όπως μάς ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας κ. Παναγιώτης Σβερώνης μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία» και στην εκπομπή «σε πρώτο ενικό», έχει δοθεί η έγκριση από το τοπικό συμβούλιο αρχιτεκτονικής, ενώ παράλληλα έχει οριστεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει την κατεδάφιση του παλιού κτιρίου, το οποίο να θυμίσουμε ότι κρίθηκε κατεδαφιστέο μετά τις «πληγές» που του άφησε ο «Ιανός».

Σε ότι αφορά το νέο κτίριο, η κατασκευή του έχει ολοκληρωθεί κατά 80-90%. Παράλληλα εξαιτίας της κατεδάφισης του παλιού κτιρίου με το οποίο γειτνίαζε, θα πρέπει να γίνουν κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις στις όψεις του νέου κτιρίου με βάση τις υποδείξεις του τοπικού συμβουλίου αρχιτεκτονικής.

Η συμβατική υποχρέωση ολοκλήρωσης του έργου εκπνέει τον Απρίλιο, ενώ πολύ πιθανώς οι φιλοξενούμενοι να μεταφερθούν στη νέα δομή από το φθινόπωρο. Δηλαδή να ολοκληρωθούν τα μαθήματα της χρονιάς και το καλοκαίρι γίνουν οι ενέργειες μεταφοράς της δομής στο νέο χώρο.
Κ.Π.