Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσουν οι πληρωμές του προγράμματος «Ανάσα ΙΙ» στη Θεσσαλία, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό να τις προσδιορίζει στο τέλος του Σεπτεμβρίου.

Οι πληρωμές είναι συνολικού προϋπολογισμού 23,5 εκ. ευρώ. Οι αιτήσεις των δικαιούχων έχουν αξιολογηθεί, όμως, όπως είπε ο κ. Αγοραστός, επειδή έγιναν ορισμένες ρυθμίσεις, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα και περισσότερες επιχειρήσεις, θα πρέπει να γίνουν κάποιες επιτροπές από τους Δήμους Καρδίτσας, Τρικάλων και Βόλου για να αρχίσουν να πληρώνονται οι επιχειρηματίες, οι οποίοι επλήγησαν την περίοδο του κορωνοϊού.

Ο κ. Αγοραστός εξήγησε για ακόμη μια φορά πως το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ ΙΙ είναι συνολικού προϋπολογισμού 23,5 εκατομμυρίων ευρώ και πρόσθετα ενισχυμένο κατά 1,5 εκατ. ευρώ στον Δήμο Βόλο, 1 εκατ. ευρώ στον Δήμο Τρικάλων και 1 εκατ. ευρώ στον Δήμο Καρδίτσας, αποκλειστικά για επιχειρήσεις εντός της χωρικής έκτασης των Προγραμμάτων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Σημείωσε πως ο Δήμος Λάρισας δεν δέχτηκε να ενταχθεί. Να θυμίσουμε ότι συνολικά 1.247 αιτήσεις υποβλήθηκαν από το Ν. Καρδίτσας για ένταξη στο πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ ΙΙ» που αφορά την ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid. Σε όλη τη Θεσσαλία κατατέθηκαν οριστικά 10.046 αιτήσεις. Εξ αυτών, οι 154 αιτήσεις αφορούν σε Μικρές επιχειρήσεις, και οι 9.892 αιτήσεις αφορούν σε Πολύ Μικρές επιχειρήσεις.

 Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»