Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και για σήμερα το απόγευμα προβλέπει για τη Θεσσαλία το meteo, με πιθανότητα καταιγίδων και χαλαζόπτωσης, θετοντας σε νέο συναγερμό την Πολτική Προστασία της περιφέρειας, αλλά και τους αγρότες σε αγωνία καθώς έχουν δει τις τελευταίες ημέρες τους συναδέλφους τους σε Φ΄ρσαλα, Παλαμά αρχικά στη συνέχεια στον Τύρναβο και προχθές στους δήμους Κιλελέρ, Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού, να πλήττονται από σφοδρές χαλαζοπτωσεις.

Σύμφωνα με την πρόωβλεψη του meteo.gr, η αστάθεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ ο Λαρισαίος μετεωρολόγος Φάνης Τακούδης μιλώντας στη Θεσσαλία τηλεόραση τ΄-ονισε πως ο φετινός Ιούνιος θυμίζει τον αντίστοιχο πριν από 3-4 καλοκαίρια, όταν και πάλι μετά από -ένα ζεστό Μάϊο είχαμε αστάθειες και έντονα φαινόμενα με χαλαζοπτώσεις στη Θεσσαλία.

O κ. Τακούδης προέβλεψε πως από την Πέμπτη το βράδυ και όχι τόσο από σήμερα το απόγευμα θα έχουμε έντονα φαιονόμενα κυρίως αυτή τη φορτά στη Δυτική Θεσσαία, ενώ σημαντικό είναι πως για το [προσεχέ Σάβαβτο 11 Ιουνίου προβλέπονται ελάχιστες θερμοκρασίες στους 14 βαθμούς και μέγιστες 24 με 25 που είναια συνήθιστα χαμηλές για την περιοχή αυτή την περίοδο . Φυσικά αυτό δεν ευνοεί και την πορεία των εαρινών ακλλιεργειών και κυρίως του βαβακιού που χρειάζεται ζέστη για να αναπτυχθεί, ενώ οι βροχές προκαλούν προσβολε΄ς από έντομα και ζιζάνια και σηψιριζίες, τονίζουν οι γεωπόνοι.

Τα φαινόμενα και η αστάθεια του καιρού σύμφωνα με το Φάνη Τακούδη θα συνεχιστούν και το διήμερο του Αγίου Πνεύματος, μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας..