Έργα αντιπλημμυρικής και αρδευτικής ασφαλείας οι ταμιευτήρες και ο Αχελώος

Την ανάγκη αντιπλημμυρικής θωράκισης και εξασφάλισης αρδευτικού νερού μέσα από την υλοποίηση έργων πολλαπλού σκοπού που θα αποτρέψουν στο μέλλον φυσικές καταστροφές τύπου «Ιανού», υπογράμμισε αντιπροσωπεία της Ε.Δ.Υ.ΘΕ (Επιτροπή για την Διεκδίκηση επίλυσης του Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας) η οποία πραγματοποίησε σήμερα συμβολική επίσκεψη στο Δήμο Μουζακίου και στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού.

Η επίσκεψη έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα φυσικών καταστροφών. Σκοπός της αντιπροσωπείας της ΕΔΥΘΕ, η οποία αποτελούνταν από τους Κώστα Τζανακούλη πρώην Δήμαρχο Λάρισας, Φάνη Γέμτο ομότιμο καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τάσο Μπαρμπούτη μέλος του ΔΣ της ΕΘΕΜ και Γιώργο Χατζή Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, ήταν η υπενθύμιση της αξίας της αντιπλημμυρικής προστασίας και των σχετικών έργων, καθώς και του αναγκαίου σχεδιασμού μιας ορθής πολιτικής υδάτων.

Αρχικά η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη με τον οποίο πραγματοποίησαν αυτοψία στα έργα αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ακολούθως, συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ταυρωπού κ. Αθανάσιο Μαρκινό, επισκέφθηκαν σημεία του αρδευτικού δικτύου που αποκαταστάθηκαν μετά την καταστροφή του «Ιανού», ενώ ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την προκήρυξη του έργου ΣΔΙΤ για το νέο κλειστό δίκτυο. Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού.

Σε δηλώσεις τους στο «Νέο Αγώνα» οι εκπρόσωποι της ΕΔΥΘΕ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι το φράγμα του Μουζακίου έχει παραμείνει στα λόγια. Υπενθύμισαν ότι η υλοποίηση του θα μπορούσε να έχει αποτρέψει μεγάλο τμήμα των ζημιών την ημέρα του «Ιανού». Πρόσθεσαν μάλιστα ότι τα χρήματα που διατέθηκαν για αποζημιώσεις μετά την καταστροφή είναι μεγαλύτερα συγκριτικά με το κονδύλι που απαιτείται για την κατασκευή του έργου.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.