Ετεροδημότες και επισκέπτες στην Καρδίτσα για το Πάσχα (φωτο & βίντεο)

Περισσότερα από 10.000 οχήματα έχουν περάσει από τα διόδια των Σοφάδων στον Ε-65

Ο Νομός Καρδίτσας έχει την τιμητική του τις ημέρες αυτές. Πλήθος ετεροδημοτών και επισκεπτών βρίσκεται στην περιοχή μας, για να γιορτάσει τις Άγιες μέρες του Πάσχα. Το κύριο «κύμα» των επισκεπτών έφθασε τα προηγούμενα 24ωρα, ενώ σήμερα αναμένεται να καταφθάσουν και οι τελευταίοι εκδρομείς για να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα παρέα με συγγενικά και φιλικά πρόσωπα.

Ο καλός καιρός συνετέλεσε για τη φυγή των εκδρομέων από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Το κέντρο της Καρδίτσας καθημερινά «βουλιάζει» από κόσμο, ενώ μέρος της χαμένης τους ζωντάνιας αποκτούν και πάλι για λίγες ημέρες χωριά στα ορεινά και πεδινά τμήματα του Νομού.

Περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες εκτιμάται ότι βρίσκονται στο Ν. Καρδίτσας τις ημέρες αυτές. Ενδεικτικά να σημειώσουμε, ότι από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής, είχαν διέλθει από τα διόδια των Σοφάδων στον Ε-65 (στο ρεύμα από Λαμία προς Καρδίτσα) περί τα 19.114 οχήματα.

Την ίδια ώρα όμως το φετινό Πάσχα είναι διαφορετικό για τα χωριά του Δήμου Παλαμά που χτυπήθηκαν ανεπανόρθωτα από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, ειδικά για τη Μεταμόρφωση και τον Βλοχό όπου η ζωντάνια των προηγούμενων ετών έχει δώσει τη θέση της στα απομεινάρια της λάσπης.

Οι πολίτες προχωρούν στις απαιτούμενες αγορές για το Πασχαλινό τραπέζι και σε ορισμένες καταναλωτικές δαπάνες από τα εμπορικά καταστήματα. Αυξημένη είναι και η κίνηση στους δρόμους της Καρδίτσας, καθώς πολλοί κινούνται τις τελευταίες ημέρες με τα αυτοκίνητά τους στο κέντρο για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Επί… ποδός βρίσκεται η Τροχαία που προχωρά σε ρύθμιση της κυκλοφορίας.