Για τη πρώτη πληρωμή της πρώτης δόσης για όσους μετέχουν στο πρόγραμμα «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» της Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 – 2022, ενημερώθηκε με ικανοποίηση η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για την καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι επιτεύχθηκε η αύξηση του αρχικού ποσού που κατανέμεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά 13.350.000 ευρώ και έτσι το συνολικό ποσό διαμορφώνεται στα 57.852.000 ευρώ για την κάλυψη της Δημόσιας Δαπάνης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), πετυχαίνοντας έτσι την ένταξη περισσότερων υποψηφίων στη συγκεκριμένη δράση.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ανέφερε: «Συνεχίζουμε να ανοίγουμε παράθυρα ευκαιρίας σε νέους ανθρώπους που θέλουν να απασχοληθούν στην ύπαιθρο και να προσφέρουν στον πρωτογενή τομέα. Η ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού παραμένει πρωταρχική προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής. Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως το ΠΑΑ κι άλλα και σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενισχύουμε το αγροτικό εισόδημα, τονώνουμε την απασχόληση νέων ανθρώπων σε μία εποχή μάλιστα που το πρόβλημα της ανεργίας είναι υπαρκτό».