Σε αγροτική κινητοποίηση προχωρούν αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί αρδευτές από τη περιοχή του Ερμητσίου και τμήματος του Παλαμά για το γεγονός πως εδώ και δύο εβδομάδες δεν φτάνει στη περιοχή αρδευτικό νερό μέσω του δικτύου.

Η κινητοποίηση θα γίνει στο δρόμο Καρδίτσας – Λάρισας, στη διασταύρωση του Ερμητσίου. Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αρδευτών, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Όπως τονίστηκε από τους αρδευτές, περισσότερα από 5.000 στρέμματα παραμένουν απότιστα εδώ και δύο εβδομάδες, επειδή δε φτάνει το νερό της άρδευσης στη περιοχή (καταληκτικό σημείο του αρδευτικού δικτύου), με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και μηδικής. Στις τάξεις των αρδευτών επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, καθώς βλέπουν ότι απειλούνται να καταστραφούν οι κόποι μίας ολόκληρης χρονιάς. Κάνουν λόγο για ένα διαχρονικό πρόβλημα και ζητούν από τη Περιφέρεια και τους Δήμους Σοφάδων και Παλαμά να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προχωρώντας άμεσα στη λύση του προβλήματος και στην οριστική διευθέτηση του ζητήματος.