Η “καρδιά” του Ελληνικού στίβου θα χτυπάει από αύριο στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, στο Μόναχο καθώς εκεί διεξάγεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στην αποστολή της εθνικής μας ομάδας βρίσκεται κι ένα κορίτσι δικό μας… Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη! 

Η καλύτερη ελληνίδα βαδίστρια, μόνιμη πρωταθλητρια, κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ που πλέον συγκαταλέγεται στην ελίτ του παγκόσμιου βάδην! Τα όσα έχει πετύχει τα τελευταία δύο χρόνια αγγίζουν σενάριο από παραμύθι. Κι όμως είναι η απτή πραγματικότητα.

Την Τρίτη στις 9.30 το πρωί θα πάρει μέρος στον τελικό των 35χλμ βάδην και με όσα έχουν προηγηθεί, είναι επόμενο οι προσδοκίες να είναι πολύ ηψηλές.

Ετοιμη είναι η Αντιγόνη να κατακτήσει την Ευρώπη και αν βρεθεί στη μέρα της χωρίς κάποιο απρόοπτο είναι ικανή όχι απλώς να πλασαριστεί στις κορυφαίες του αγωνίσματος, αλλά ν’ ανέβει και στο βάθρο! Αν τα καταφέρει θα είναι μια μεγάλη δικαίωση για την ίδια και τη συγκλονιστική προσπάθεια που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια.

Ακόμη όμως κι αν δεν συμβεί αυτό (μιλάμε άλλωστε για κορυφαίο επίπεδο και για κούρσες με υψηλές απαιτήσεις) έχει ήδη κατακτήσει τον θαυμασμό και τον σεβασμό όλων.
Είναι ήδη στην κορυφή…

Τσεχία, Τόκιο, Ομάν, Όρεγκον…!!!

Η όγδοη θέση που κατέκτησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στους Ολυμπιακους Αγώνες του Τόκιο την κατέταξαν στο “πάνθεον” των Ολυμπιονικών, υπήρξε μια ασύλληπτη διάκριση και πολλοί πίστεψαν ότι αποτέλεσε και το “ταβάνι” της…

Ηλθε αυτή η επιτυχία ως συνέχεια από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων και κάπου εκεί συμπέρανες ότι ολοκληρώθηκε η δικαίωση της υπερβατικής της προσπάθειας.

Η ίδια, όμως, είχε τις αντιρρήσεις της! Της φαινόταν πολύ χαμηλό αυτό το… “ταβάνι” μ’ αποτέλεσμα λίγο μετά ν’ ακολουθήσουν κι άλλα φοβερά και τρομερά!

Το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων στο Μουσκάτ του Ομάν, που ήταν αποτέλεσμα της δικής της επίδοσης και πριν από λίγες εβδομάδες το έπος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον με την κατάκτηση της τέταρτης θέσης ύστερα από μία συγκλονιστικη κούρσα στην οποία ξεπέρασε αθλήτριες παγκόσμιου βεληνεκούς!

Oυκ ολίγες φορές από το “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” σταθήκαμε με έμφαση στις επιδόσεις της συμπολίτισσας πρωταθλήτριας με αφιερώματα και ολοσέλιδα (ΦΩΤΟ). Το κάναμε με χαρά και ενθουσιασμό, όπως αρμόζει σε κάθε τι που προβάλλει τον τόπο, αξίζει και είναι αυθεντικό!

Για το πόσο έχει προβάλλει την Καρδίτσα, πόσο αξίζει και πόσο αυθεντική αθλήτρια και άνθρωπος είναι η Αντιγόνη, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι.

Μιλάει από μόνη της η διαδρομή που κάνει εντός και εκτός στίβου…

Θ.Κ.