Συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Καραπάνος, ένας από τους ιστορικούς προέδρους της Αναγέννησης, κι ένας εξαιρετικός φίλος.

Ο βετεράνος της Καρδιτσιώτικης ομάδας Βαγγέλης Πλακιάς γράφει:

«Πέρασαν κιόλας έξι χρόνια από την ημέρα, που έφυγε από κοντά μας ο αξέχαστος Κώστας Καραπάνος, ο σπουδαίος άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο επιστήμονας, ο προσφιλής συμπατριώτης και πρόεδρος της ιστορικής ομάδας μας, της Αναγέννησης Καρδίτσας.

Ο Κώστας άφησε το μάταιο αυτόν κόσμο στις 13 Νοεμβρίου του 2016, ημέρα Κυριακή και εφέτος, που συμπληρώνονται έξι χρόνια, τυχαίνει να είναι και πάλι Κυριακή.
Ο εκλιπών αγαπούσε πολύ την ομάδα μας, ήταν πάντα δίπλα της στις εκδηλώσεις – δραστηριότητες, συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις συνελεύσεις εκφράζοντας την άποψή του και όλοι τον σέβονταν και τον αγαπούσαν ακόμα κι αν είχαν διαφορετική άποψη.

Ως παλαίμαχος της χρυσής δεκαετίας του ’70, έζησα από κοντά τον Κώστα Καραπάνο, γνώρισα την προσωπικότητά του και τη μεγάλη του αγάπη για την Αναγέννηση.

Το ενδιαφέρον του για την ομάδα ήταν γνήσιο και το εξέφραζε στο Διοικητικό Συμβούλιο, είτε ως απλό μέλος, είτε ως πρόεδρος της Αναγέννησης, τη χρυσή δεκαετία του ’70. Άνθρωπος αγνός, ευθύς και πράος πρόσφερε πάντα στην αγαπημένη του ομάδα, ακόμα και το διάστημα που αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του.

Στις 15 Ιουνίου του 2009 συμμετείχε μαζί και με άλλους παλιούς προέδρους και με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές σε μια εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, για να τιμηθούν όλοι οι παλαίμαχοι της Αναγέννησης, που έφυγαν από τη ζωή.
Η εκδήλωση περιλάμβανε έναν φιλικό αγώνα μεταξύ των παλαίμαχων της Αναγέννησης και της ΑΕΚ και απονομή πλακετών στους συγγενείς των εκλιπόντων.

Ο Καραπάνος υπήρξε φλογερός υπερασπιστής της Αναγεννησιώτικης ιδέας με ασίγαστο και διεκδικητικό πνεύμα και έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα. Όπου κι αν δραστηριοποιήθηκε, άφησε το στίγμα του.
Αιωνία σου η μνήμη, Κώστα Καραπάνο! Πάντα θα σε μνημονεύουμε, για την προσφορά σου στο κοινωνικό σύνολο και γιατί αποτελείς μέρος της ιστορίας του Συλλόγου μας!

Στη φωτογραφία, που είναι από την εκδήλωση του 2009, εικονίζονται τρεις πρόεδροι της Αναγέννησης, τέσσερις παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και ένας παλαίμαχος της Αναγέννησης.

Από δεξιά διακρίνονται:
Ο Κοσμάς Πεσιρίδης, παλαίμαχος της ΑΕΚ, ο Γιάννης Κατσικοβόρδος, ο αείμνηστος Κώστας Καραπάνος, ο Ανδρέας Σταματιάδης, παλαίμαχος της ΑΕΚ, ο Βασίλης Κρομμύδας, παλαίμαχος της Αναγέννησης, ο Κώστας Νεστορίδης, παλαίμαχος της ΑΕΚ, ο αείμνηστος Χρήστος Τσάβαλος και ο Μίμης Παπαϊωάννου, παλαίμαχος της ΑΕΚ.»