Στη μάχη του πρωταθλήματος της super league 2 ρίχνεται σήμερα το απόγευμα η Αναγέννηση που αγωνίζεται στη μακρινή Ρόδο απέναντι στον τοπικό Διαγόρα…

Ένα αθλητικό ζευγάρι από τα πιο… αρχαία του ελληνικού ποδοσφαίρου με έτος ίδρυσης για την ομάδα της πόλης μας το 1904 και του αντιπάλου της έναν μόλις χρόνο μετά (1905).
Διασταυρώνονται ξανά ύστερα από αρκετά χρόνια σε επίπεδο δεύτερης εθνικής κατηγορίας στο ξεκίνημα της σεζόν, που πάντα είναι σημαντικό για τη συνέχεια.

Οι “κιτρινόμαυροι” που βρίσκονται από χθες στο νησί των ιπποτών, κάνουν πρεμιέρα καθώς στην έναρξη του πρωταθλήματος είχαν το αγωνιστικό τους ρεπό. Θα ήταν ιδανικό να μπουν στον μαραθώνιο με μία νίκη.

Tα πράγματα βέβαια δεν θα είναι εύκολα καθώς θα βρούν απέναντι μια ομάδα που ναι μεν δεν είναι στα καλύτερά της (μπήκε στο πρωτάθλημα με αρκετά οργανωτικά και οικονομικά προβλήματα), αλλά που ξεκίνησε με “διπλό” στη Θεσσαλονίκη κερδίζοντας τον Απόλλωνα Πόντου.

Οπως γνωρίζουμε μάλιστα σε επίπεδο Β’ εθνικής δεν μπορείς να ξεχωρίσεις παιχνίδια σε εύκολα και δύσκολα καθώς οι ομάδες, ιδιαίτερα στο ξεκίνημα παρουσιάζονται ανταγωνιστικές. Το διαπιστώσαμε και στους αγώνες που έγιναν στην πρώτη αγωνιστική, αλλά και στους προχθεσινούς σε Θεσσαλονίκη και Βόλο, όπου Λάρισα και Νίκη, δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ “Β” και τη Βέροια αντίστοιχα.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ
Η Αναγέννηση ολοκλήρωσε την προετοιμασία της έχοντας δύο προβλήματα για το σημερινό ματς. Ο Γιώργος Ξύδας που τέθηκε νοκ αουτ αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο φιλικό με την Καστοριά και ο Νίκος Γκόλιας που υποφέρει από ίωση κι έμεινε στην Καρδίτσα υπό τον φόβο να μην υπάρξει και μετάδοση στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

Η αισιοδοξία και η αποφασιστικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά με τους παίκτες να ανυπομονούν τόσο καιρό να ξεκινήσει το πρωτάθλημα ύστερα από μία παρατεταμένη περίοδο αγωνιστικής απραξίας.

Αυτό ακριβώς τόνισε και ο Περικλής Αμανατίδης με την ολοκλήρωση της τελευταίας προπόνησης στην ομιλία του: “Τώρα είναι η δική σας ώρα” είπε χαρακτηριστικά!

Αρχηγός της αποστολής που ξεκίνησε για το μακρινό ταξίδι στη Ρόδο χθες το πρωί, είναι ο πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ το ματς θα το παρακολουθήσουν και κάμποσοι Καρδιτσιώτες. Κάποιοι “ηρωϊκοί” που ταξιδεύουν από την πόλη, αλλά και συντοπίτες που διαμένουν στη Ρόδο και στα γύρω νησιά.

Ο αγώνας που αναμένεεται με τεράστιο ενδιαφέρον θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ.