Μηνύματα ζωής από την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο 1ο Authentic Talks

Το 1ο Authentic Talks, το οποίο διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 39ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, πέτυχε τον στόχο του, μετατρέποντας προσωπικά βιώματα σε μαθήματα ζωής.

Την παρουσίαση έκανε η παραολυμπιονίκης Κέλλυ Λουφάκη, η οποία μέσα από με τη δική της ιστορία και τη δική της διαδρομή στον αθλητισμό, έβαλε το δικό της στίγμα στην εκδήλωση.

«Ο αθλητισμός είναι από τα πιο σπουδαία κινήματα και πρεσβεύει και εκπροσωπεί ιδανικά που θέλουμε στην κοινωνία μας. Ο μαραθώνιος τα αναδεικνύει σε υπέρτατο βαθμό. Το ιστορικό αποτύπωμα του ΑΜΑ ιστορικά έχει το “Νενικήκαμεν” του οπλίτη είναι η νίκη της δημοκρατίας, είναι η ελεύθερη έκφραση, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η ειρήνη, ο διαρκής αγώνας για την ελευθερία, πράγματα σημαντικά που πρέπει να φιλάμε σαν κόρη οφθαλμού» είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα.

Συγκινητική, ανθρώπινη και η παρουσίαση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη, που μίλησε για τη ζωή της έως ότου φτάσει να γίνει πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20χλμ. και 35χλμ. βάδην

«Κάθε άνθρωπος και αθλητής έχει πίσω του μια δικιά του ιστορία, ένα ταξίδι και μια δύσκολη πορεία. Ξεκίνησα τον αθλητισμό πάρα πολύ μικρή, με πολλές αποτυχίες, χωρίς να έχω κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο σε άλλα αγωνίσματα.

Βρισκόμενη στο αγώνισμα του βάδην, άρχισα να βλέπω ότι υπάρχει κάτι για μένα σε αυτό, ατομικό ταλέντο και πολλή θέληση. Όλα όσα ζούσα στο περιβάλλον μου, οι δυσκολίες, ίσως να με απωθούσαν από το να πάω σε ένα στάδιο να γυμναστώ και να ξεφύγω» είπε μεταξύ άλλων η Ντρισμπιώτη.