Η Αναγέννηση βρίσκεται σε καθεστώς προετοιμασίας και προπονήσεων από τις 4 Αυγούστου, ενώ το τελευταίο ματς για το πρωτάθλημα το έδωσε στην 1η Μαϊου (Ξάνθη 4-0)!

Αν εξαιρέσουμε τα δύο παιχνίδια  για το Κύπελλο Ελλάδος (Μακεδονικός και Απόλλων Πόντου), μιλάμε για μία πολύμηνη περίοδο χωρίς σοβαρή αγωνιστική δραστηριότητα!

Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει και για τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας, γεγονός που καταγράφει τη γελοιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου σ’ ο,τι αφορά την οργάνωση, αλλά και την απίστευτη απαξίωση ενός πρωταθλήματος που θα πρεπε να αποτελεί τον “πνεύμονα” του αθλήματος!

Η Αναγέννηση, όμως, φέτος σε σχέση με τους υπόλοιπους της super league 2, έχει ν’ αντιμετωπίσει ένα επιπλέον σοβαρό πρόβλημα που είναι η έλλειψη έδρας!

Το γεγονός ότι το Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας είναι κλειστό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τον προγραμματισμό κάποιων δυνατών φιλικών αγώνων στην Καρδίτσα, όπως συνέβη πέρσι στο ίδιο διάστημα.
Μόλις τέσσερα φιλικά ματς έχουν δώσει οι “κιτρινόμαυροι” από τον Αύγουστο που ξεκίνησαν την προετοιμασία τους. Με Λάρισα, Διγενή Νεοχωρίου, Σβορώνο και Φήκη! Το τελευταίο στο Στάδιο των Σοφάδων!

Είναι αδύνατον να έλθει κάποια ομάδα εκτός πόλης να παίξει στην Καρδίτσα κι έτσι αναγκαστικά στο εναπομείναν διάστημα μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα προσπαθήσει (δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα) να κλείσει κάποιους αγώνες εκτός έδρας.

Τα παραπάνω προβληματίζουν έντοντα την τεχνική ηγεσία που αναγκάζεται να προσαρμόζει το πρόγραμμα αναλόγως.

Και για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές είναι μια άσχημη κατάσταση να βρίσκονται συνεχώς σε μια μονότονη διαδικασία προπονήσεων χωρίς να παίζουν αγώνες, ενώ επηρεάζει κατά πολύ η αδράνεια τη γενικότερη εικόνα της ομάδας.

Επιπτώσεις βέβαια υπάρχουν (όπως γράφουμε πιο πάνω στο σχόλιο) και στη γενικότερη λειτουργία αλλά και το ενδιαφέρον από τον κόσμο.

Αυτή τη στιγμή η διοίκηση καλείται μόνο να… πληρώνει (ακόμη και για υποθέσεις όπως η πρόσφατη περίεργη που ζήσαμε με την ΕΕΑ), χωρίς να βλέπει καν την ομάδα που δημιούργησε στον φυσικό της χώρο που είναι το γήπεδο.

Η απόλυτη απαξίωση σε όλα τα επίπεδα…

Θ.Κ.