Συλλαλητήριο με τα τρακτέρ τους θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, οι αγρότες των Φαρσάλων, ζητώντας την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων που θα εξασφαλίζουν, όπως οι ίδιοι, υποστηρίζουν το δικαίωμα να καλλιεργούν και να παράγουν.

“Η αβεβαιότητα που φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, η οποία αποδεδειγμένα κάνει την Θεσσαλία και το ν. Λάρισας, πιο φτωχούς όσον αφορά τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, δημιουργούν ένα άσχημο κλίμα στον κάμπο”, όπως ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο εκπρόσωπος τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας κ. Σ. Αλειφτήρας, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι οι αποφάσεις για την συντονισμένη έξοδο των τρακτέρ σε όλη την χώρα θα ληφθούν στην πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει στη Νίκαια στις 8 Ιανουαρίου του 2023.

“Κανένα από τα αιτήματα που είχαμε θέσει στις περσινές κινητοποιήσεις δεν ικανοποιήθηκε, ενώ με τη νέα ΚΑΠ δεν γνωρίζουμε πλέον σε ποιες καλλιέργειες θα πρέπει να στραφούμε, όχι μόνο για τις φθινοπωρινές, τις οποίες ολοκληρώσαμε, αλλά και τις εαρινές”, είπε ο κ. Αλειφτήρας, υποστηρίζοντας ότι “οι περικοπές στις συνδεδεμένες ενισχύσεις σε διάφορα αγροτικά προϊόντα, φέρουν τις υπογραφές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων…”

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την χθεσινή σύσκεψη στα Φάρσαλα, ακολουθεί, μεθαύριο Πέμπτη σύσκεψη των αγροτών στον Πλατύκαμπο, ενώ όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας θα ακολουθήσουν και άλλες επαρχιακές συσκέψεις στην Αγιά και στον Τύρναβο.

Πηγή: ertnews.gr