Δήμος Σοφάδων: «Αγκάθι» η απουσία επαρκούς προσωπικού για την αποκατάσταση ζημιών μετά τις πλημμύρες

Η απουσία επαρκούς προσωπικού για την αξιοποίηση του στόλου μηχανημάτων που διαθέτει ο Δήμος Σοφάδων, αποτελεί «αγκάθι» για στην εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης μετά τις πλημμύρες του «Ντάνιελ», όπως τονίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής που έλαβε χώρα απόψε το βράδυ, στο Δημοτικό Κατάστημα Σοφάδων.

Πιο αναλυτικά, η αδυναμία αξιοποίησης του στόλου μηχανημάτων έγκειται ως πρόβλημα στους ελάχιστους χειριστές που εργάζονται στο Δήμο, συγκεκριμένα μόλις τρεις σε αριθμό, με αποτέλεσμα αρκετά μηχανήματα να μην χρησιμοποιούνται. Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Δημοσθένης Κατσής, σημείωσε ότι με 31 χωριά συνολικά στο Δήμο, είναι αδύνατο να καλυφθούν όλες οι εργασίες αποκατάστασης που σχετίζονται με την αγροτική οδοποιία. «Αυτό το αναφέρουμε για να κατανοήσουμε όλοι την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Οι καταστροφές είναι τεράστιες μετά τις καταστροφές, ενώ ελήφθησαν μέχρι το διάστημα της προηγούμενης δημοτικής αρχής σημαντικοί οικονομικοί πόροι. Θα πρέπει να βρούμε νέους πόρους. Βρισκόμαστε στη διαδικασία εκπόνησης μελετών για την αντιμετώπιση, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την υπάρχουσα κατάσταση των αρδευτικών αντλιοστασίων και των καναλιών του Δήμου ύστερα από τον Daniel, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Γιαννάκος, ανέφερε ότι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου δεν είχε καμία ενέργεια από την προηγούμενη αρχή. «Συναντήσαμε μια τραγική κατάσταση με πολλά πλημμυρισμένα αντλιοστάσια. Έπρεπε να κάνουμε καταγραφή των ζημιών, ποιά από αυτά έχουν πλημμυρίσει, η οποία και έγινε. Μάλιστα αυτός ο έλεγχος επιτεύχθηκε με τη συνδρομή τριών συνεργείων που εργάζονταν για θέματα του Δήμου και με την προηγούμενη αρχή. Έχουμε πάρει προτιμολόγια για όλα τα αντλιοστάσια, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο. Γι΄αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε πόρους από την κρατική αρωγή, όπως έχουν πράξει αναλόγως οι οργανισμοί ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ. Από εκεί και πέρα, χαμηλή είναι η στάθμη στη Λίμνη Σμοκόβου. Ωστόσο, θα τα φτιάξουμε σε εύλογο χρόνο τα αντλιοστάσια και τα κανάλια, από τη στιγμή που διαθέτουμε προτιμολόγια από κάποιες εταιρείες όσον αφορά το συνολικό κόστος. Στα κανάλια λοιπόν που εκτιμούμε ότι 2,2 χιλιομέτρων θα συνδράμουμε με δικά μας οχήματα ή με εργολαβίες, για να προλάβουμε έως τις αρχές Απριλίου να είμαστε έτοιμοι για την αρδευτική περίοδο», σημείωσε.