1ο Μελισσοκομικό Συνέδριο στη Λάρισα: Στο επίκεντρο ελληνοποιήσεις και κλιματική αλλαγή (φωτο+video)

Το μέλλον της μελισσοκομίας βρέθηκε στο επίκεντρο του 1ου Μελισσοκομικού Συνεδρίου Larissa 2024 που διοργάνωσαν ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας, σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Κεντρικής Έβρου «Η Κυψέλη»,, μετά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ο μελισσοκομικός κλάδος από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πραγματοποιείται σήμερα την Κυριακή 3 Μαρτίου, στο JOIST Πάρκο Καινοτομίας.

Παρόντες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο είναι η κλιματική αλλαγή που έχει επιφέρει πέρα από την απώλεια δεκάδων χιλιάδων μελισσοσμηνών στις πληγείσες περιοχές και μία δραματική μείωση της παραγωγής μελιού, καθώς και ο μεγάλος βραχνάς των μελισσοκόμων τα τελευταία χρόνια που είναι οι ελληνοποιήσεις.

Από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ αναφέρθηκε ότι οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας και του Έβρου θα ενταχθούν στο μέτρο 5,2 όπως και οι κτηνοτρόφοι για αγορά και αντικατάσταση μελισσοσμηνών που χάθηκαν από πλημμύρες ή πυρκαγιές.