Άμεση απομάκρυνση των λιμναζόντων υδάτων και αποκατάσταση των αγωγών σε Παλέρμο και Καροπλεσίτικα (φωτο)

Την άμεση απομάκρυνση των λιμναζόντων υδάτων, που ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, ζητούν οι κάτοικοι του Παλέρμο και των Καροπλεσίτικων, γνωστοποιώντας τα αιτήματά τους στη Δημοτική αρχή σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καρδίτσας.

Παράλληλα, ζήτησαν επιτακτικά την αποκατάσταση των αγωγών, οι οποίοι ήταν η αιτία όπως είπαν για την πλημμύρα της περιοχής. Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι στην περιοχή του Παλέρμο και των Καροπλεσίτικων εγκλωβίστηκε μεγάλη ποσότητα νερού κατά την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ντάνιελ», κάνοντας λόγο για την απουσία πρόνοιας από τις αρχές και για εσφαλμένες παρεμβάσεις.

«Το δίκτυο των αγωγών σφραγίστηκε αναίτια, με αποτέλεσμα τα νερά να εγκλωβιστούν και να δημιουργήσουν μια ολόκληρη λίμνη. Τα σπίτια μας πλημμύρισαν καθώς το νερό έφθασε ακόμη και 1,5 μέτρο, ενώ αυτή τη στιγμή αδυνατούμε να εισέλθουμε στις οικίες μας με 80 ακόμη πόντους στο εσωτερικό τους. Φοβόμαστε ότι τα σπίτια μας έπαυσαν να είναι οι εστίες μας. Εδώ και επτά ημέρες πλέον γίνονται έρμαια των λιμναζόντων νερών», σημειώνουν με σχετικό ψήφισμα που παρέδωσε επιτροπή των κατοίκων. Με τη σειρά του, αφού ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος άκουσε τα αιτήματα των κατοίκων, δεσμεύθηκε προς τους ίδιους
ότι θα προχωρήσει άμεσα ο Δήμος σε μια ολιστική μελέτη.

«Δεσμεύομαι ενώπιόν σας ότι θα προχωρήσουμε ως αρχή σε μία ολιστική μελέτη, που θα προβλέπει έργα αποστραγγιστικά και αντιπλημμυρικά. Γνωρίζω τον πόνο σας, τη φοβία σας για τα πλημμυρικά φαινόμενα, και σας ζητώ συγνώμη εκ μέρους μου. Άλλωστε είδατε και οι ίδιοι ότι η πρόσφατη κακοκαιρία υπήρξε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο», τόνισε.

Με τη σειρά τους, οι κάτοικοι του Παλέρμο και των Καροπλεσίτικων εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το έργο της Περιφέρειας του περιφερειακού δακτυλίου, το οποίο όπως λένε εφόσον γίνουν τα ηχοπετάσματα θα αποτελέσουν έναν φράχτη που θα αποτρέπει τη διαφυγή του νερού. Επιπλέον, θέλουν άμεσα να επισκευαστεί και να συντηρηθεί το δίκτυο ομβρίων, ώστε να μη μείνει η περιοχή απροστάτευτη την περίοδο του χειμώνα. Ακόμη, ζητούν εσπευσμένα να δοθεί οριστική λύση για το θέμα των λιμναζόντων νερών. «Είναι μία εστία μόλυνσης για όλους μας.