Φονική κακοκαιρία στην Κρήτη (φώτο + βίντεο)

Φονικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας στην Κρήτη, καθώς ήδη ένας 50χρονος πνίγηκε από τα ορμητικά νερά όταν εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για αγνοούμενους.

Κατά τη συνομιλία με τη σύζυγό του λίγο πριν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά φέρεται να της περιέγραφε πως το νερό έχει φτάσει ως τα παράθυρα του αυτοκινήτου, τα οποία είχε κλείσει, ενώ όταν πια το νερό κάλυψε το όχημα, το κινητό «νέκρωσε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγνοείται η συνεπιβάτιδα του 50χρονου, ενώ οι έρευνες σε όλα τα οχήματα που έχουν παρασυρθεί συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Απίστευτες εικόνες καταστροφής

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της μεγάλα προβλήματα και στη Σητεία από την ισχυρή βροχόπτωση που μετέτρεψε σε ορμητικούς χειμάρρους τους δρόμους της πόλης. Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και αρκετά βρέθηκαν μέσα στο λιμάνι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που δέχθηκε δεκάδες κλήσεις προχώρησε στον απεγκλωβισμό 8 τουριστών κι ενός φύλακα από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σητείας, με όλους να είναι καλά στην υγεία τους. Τριάντα κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε μόνο στη Σητεία μέχρι αυτή την ώρα η πυροσβεστική υπηρεσία.

SOS από τον δήμαρχο Μαλεβιζίου

Αγνοούμενη παραμένει μία γυναίκα, η οποία φαίνεται να ήταν στο ίδιο ΙΧ με τον άνθρωπο που βρήκε τραγικό θάνατο από την κακοκαιρία στην Αγία Πελαγία Κρήτης, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας.

Όπως ανέφερε, είναι κι άλλες περιοχές της Κρήτης που έχουν προβλήματα.

«Προσπαθούμε να προετοιμαστούμε γιατί ενδεχομένως να έχουμε ένταση των φαινομένων το μεσημέρι», ανέφερε. Ο δήμαρχος επισήμανε επίσης πως ο δήμος δεν δέχτηκε σήμερα καμία προειδοποίηση από το 112 σήμερα, παρά μόνο χτες.

«Εκτός ελέγχου»

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην περιοχή. Αυτή την στιγμή έχουν πέσει πάνω από 350χιλιοστά νερό μέσα σε τρεις ώρες. Παντού είναι τα προβλήματα. Στα τοπικά διαμερίσματα και στο τοπικό δίκτυο και στους χώρους πάρκινγκ, όπου υπάρχουν αυτοκίνητα. Παντού.» επισήμανε από την πλευρά του ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης. Σημειώνεται πως από την κακοκαιρία στο Ηράκλειο της Κρήτης ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του και δύο ακόμη αγνοούνται.