•Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας

Την πρόταση για επιβολή τέλους στα καπνικά προϊόντα με στόχο την απευθείας χρηματοδότηση της πρωτοβάθμιας υγείας, κατέθεσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος από την Καρδίτσα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος επισκέφθηκε την Καρδίτσα προσκεκλημένος στον ετήσιο χορό του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν τον ιατρικό κόσμο της χώρας και στάθηκε ιδιαίτερα στην αξία της πρόληψης την οποία όπως είπε οι Ελληνες γνώρισαν βίαια και απότομα.

“Αν δεν υπάρχει πρόληψη υπάρχει ανάγκη θεραπείας που κάποιες φορές δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Παρότι στη χώρα μας έχουμε 56.000 γιατρούς, αριθμός υψηλός σε σχέση με τον πληθυσμό, στην προσπάθειά της η πολιτική να προσφέρει τα οφέλη της ιατρικής σε όλους, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο κόστος. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Άρα μπορούμε να προλαμβάνουμε και να εξορθολογήσουμε τους πόρους” είπε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε “Σε περίπου δυο χρόνια θα βρεθούμε με σημαντικό πρόβλημα στην αλυσίδα εξυπηρέτησης από τα μικρά εργαστήρια στην επαρχία ή απομονωμένες περιοχές. Προτείνουμε ένα τέλος στα καπνικά προϊόντα που θα χρηματοδοτεί απευθείας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Αυτή τη στιγμή αν το πακέτο κάνει τέσσερα ευρώ και αυξηθεί ένα λεπτό, αυτομάτως θα είναι διαθέσιμο ένα ποσό 15 εκατ. ευρώ γι’ αυτό το σκοπό. Είναι ένας τρόπος να βγει και η πολιτεία από το αδιέξοδο.» Τον κ. Εξαδάκτυλο προλόγισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αρ. Σπάνιας ο οποίος τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην Καρδίτσα. Με την ευκαιρία ο κ. Σπάνιας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας σε συνεργασία και με άλλους φορείς για τους απινιδωτές στα γήπεδα.

Ο ετήσιος χορός Όπως προαναφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο “Δέλτα” πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεστίαση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας. Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία καθώς δεκάδες γιατροί έδωσαν το παρών, αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά και πέρασαν μια ευχάριστη βραδιά μακριά από το άγχος και την πίεση της καθημερινότητάς τους.

Εξάλλου στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν έξι γιατροί που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα.

Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι:

Χρήστος Δανάτσας, χειρουργός,

Γιώργος Χασανίδης, χειρουργός,

Χρηστος Πλαστήρας, παθολόγος,

Σεραφείμ Μαντζιαφός, γυναικολόγος

και Σωκράτης Γεωργαντζόπουλος, δερματολόγος.