Ιατρείο Αλληλεγγύης στον Παλαμά, «κάντε όπως εμείς» λέει στο κράτος η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών (φωτο)

Να ενεργήσει άμεσα καλεί τον κρατικό μηχανισμό η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας ώστε να επαναλειτουργήσει το συντομότερο με ασφάλεια το Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Φέρνει ως παράδειγμα τη δράση της και τη λειτουργία του Ιατρείου Αλληλεγγύης στον Παλαμά υπογραμμίζοντας: «σε μόλις τρεις ημέρες κάναμε το ιατρείο αλληλεγγύης, κάντε όπως εμείς για να επαναλειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Υγείας Παλαμά σε ασφαλές κτήριο με όλες τις αναγκαίες σύγχρονες προδιαγραφές».

Ο «Νέος Αγών» βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στον Παλαμά, όπου ανακοινώθηκε από την Ένωση η έναρξη λειτουργίας του Ιατρείου Αλληλεγγύης. Το Ιατρείο λειτουργεί σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στην πλατεία Σιντριβανιού, και περιλαμβάνει δύο κοντέινερ που χωρίζονται σε τρεις χώρους: Ένα παθολογικό – παιδιατρικό ιατρείο, ένα χειρουργικό- ορθοπεδικό και ένα για λοιμώδη νοσήματα.

Στο σημείο βρέθηκε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Έκτορας Γάζος που μίλησε για τον σκοπό του εγχειρήματος, ο οποίος είναι να καλυφθούν κατά κύριο λόγο οι ανάγκες των κατοίκων από πιθανούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των καθαρισμών που πραγματοποιούν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους. Παράλληλα να αντιμετωπιστούν λοιμώξεις που μπορεί να έχουν σχέση με την πλημμύρα, είτε παλιότερες που μπορεί να οξύνθηκαν εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν παρακολουθούνται αυτό το χρονικό διάστημα.

Στόχος της Ένωσης είναι να λειτουργήσει το ιατρείο αρχικά καθημερινά με γιατρούς από την Καρδίτσα και όλη την Ελλάδα και παράλληλα υποστηρικτικά στο Κέντρο Υγείας. Γι’ αυτό όπως τονίστηκε, η Ένωση Γιατρών πιέζει ώστε να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Υγείας και το Ιατρείο Αλληλεγγύης να έχει έναν υποστηρικτικό ρόλο για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Εξοπλισμό για τη λειτουργία του Ιατρείου Αλληλεγγύης έχουν παραχωρήσει το Νοσοκομείο και γιατροί, ενώ φαρμακευτικά σκευάσματα το Νοσοκομείο και εθελοντές.

Σε συνέντευξη μπροστά από το Ιατρείο Αλληλεγγύης, ο Γραμματέας της Ένωσης κ. Γιάννης Μήχας μίλησε για μια «αποκαρδιωτική κατάσταση» στο Νομό και ειδικά στην περιοχή του Παλαμά. Τόνισε ότι η πίεση στο νοσοκομείο είναι συνεχόμενη. Χαρακτηριστικά είπε ότι στην παθολογική κλινική οι νοσηλευόμενοι ξεπερνούν τους 60, ενώ η προσέλευση στα ΤΕΠ έχει ανέβει κατά 30-40%. Πρόσθεσε ότι επίσης ότι παρά τις μεγάλες προσπάθειες του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και των εργαζομένων του νοσοκομείου συνολικά), δεν έχει γίνει προχωρήσει έκτακτη ενίσχυση προσωπικού από την πολιτεία.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα «Νέος Αγών»