Προς επίλυση το πρόβλημα της μη έκδοσης οικοδομικών αδειών στο Δήμο Παλαμά

Νομοθετική ρύθμιση προσωρινού χαρακτήρα που θα επιτρέψει την έκδοση οικοδομικών αδειών στο Δήμο Παλαμά προωθείται από την Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η συγκεκριμένη λύση φαίνεται ότι προκρίνεται μέχρι να ολοκληρωθεί πλήρως το καινούριο πολεοδομικό σχέδιο το οποίο ήδη έχει χρηματοδοτηθεί από το πράσινο ταμείο και προχωράει η διαδικασία υλοποίησής του.

Ο Δήμαρχος Παλαμά Σωκράτης Δασκαλόπουλος είχε συνάντηση για το θέμα της μη έκδοσης οικοδομικών αδειών με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά και τον Γεν. Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη στο περιθώριο της προγραμματισμένης σύσκεψης που έγινε την Τετάρτη για το ζήτημα της μετεγκατάστασης της Μεταμόρφωσης.

Όπως προαναφέραμε η πρόταση που αναμένεται να υλοποιηθεί είναι η έκδοση οικοδομικών αδειών με νομοθετική ρύθμιση προσωρινού χαρακτήρα έως ότου ολοκληρωθεί πλήρως το καινούριο πολεοδομικό σχέδιο. Έως τότε και κατόπιν ενεργειών του Δήμου Παλαμά με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα εκδίδονται οικοδομικές άδειες οι οποίες θα βασίζονται στη νέα νομοθετική ρύθμιση.

Προς επίλυση χρόνιο πρόβλημα

Η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική εξέλιξη, με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Παλαμά να επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα που επιδεινώθηκε με την καταστροφική πλημμύρα «Ντάνιελ».

Κατεστραμμένα κτίρια

Παράλληλα ο Δήμαρχος Παλαμά είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, στον οποίο έθεσε το αίτημα της περαιτέρω χρηματοδότησης της απομάκρυνσης των μπαζών των κατεστραμμένων κτηρίων. Το αίτημα εγκρίθηκε άμεσα και η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.