Γιατί όχι νέο «στέκι» η δημοτική αγορά...

Οι περισσότεροι Καρδιτσιώτες αντικρίζοντας την δημοτική αγορά, το ιστορικό κτίριο και τον περιβάλλοντα χώρο της, βλέπουν προοπτικές που έως τώρα δεν έχουν αξιοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Σε δημοτικά συμβούλια που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες, η αναβάθμιση της δημοτικής αγοράς της Καρδίτσας αποτέλεσε θέμα συζήτησης μεταξύ των συμβούλων. Συγκεκριμένα, είχε γίνει εκτενής αναφορά σχετικά με τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους περίοικους και επαγγελματίες της περιοχής, ενώ η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε σύντομα να δρομολογήσει παρεμβάσεις στο χώρο, έτσι ώστε να περιοριστεί η δικαιολογημένη απογοήτευση της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα, γίνεται αντιληπτό ότι η δημοτική αγορά της πόλης αποκτά ξανά ζωή κατά τις νυχτερινές ώρες, με τους καταστηματάρχες να προσθέτουν εξίσου τη δική τους πινελιά με τα δικά τους μαγαζιά εστίασης. Αυτή η δράση έχει ως αποτέλεσμα την προσέλκυση κόσμου, ενώ να μην ξεχνάμε ότι η δημοτική αγορά αποτελεί την «καρδιά» των παραγωγών και των καταναλωτών μέσα από την καθιερωμένη λαϊκή αγορά που πραγματοποιείται αδιαλείπτως κάθε Τετάρτη.

Η δημοτική αγορά όμως, έχει αρκετά περιθώρια εξέλιξης, χωρίς υπερβολικές επενδύσεις και αχρείαστες παρεμβάσεις που θα αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία του χώρου. Η λαϊκή αίσθηση της περιοχής παραμένει το στοιχείο που προσελκύει έναν απλό, καθημερινό πολίτη, ο οποίος αποζητά το ενδιαφέρον των αρμό- διων αρχών, όσον αφορά το κτίριο ή επισκευή σε κάποιες μερικώς διαλυμένες λάμπες που μετά βίας στέκονται ακόμη όρθιες…
Δ.Γ.