Επιτακτική ανάγκη η στέγαση του ΚΕΠΑ σε έναν πλήρως λειτουργικό χώρο

Την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης ενός νέου πλήρως λειτουργικού χώρου για τη στέγαση του ΚΕ.Π.Α (Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας) στην Καρδίτσα , επισήμαναν για ακόμη μια φορά Καρδιτσιώτες με προβλήματα αναπηρίας που επικοινώνησαν με το «Νέο Αγώνα».
Επανειλημμένα, συμπολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας και καλούνται να περάσουν από την αρμόδια επιτροπή εξέτασης, εκφράζουν την απόγνωσή τους για την ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται. Επισημαίνουν την ακαταλληλότητα του χώρου στον οποίο ο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στεγάζει τις εν λόγω υπηρεσίες και συγκεκριμένα στον 3ο όροφο του κτιρίου των πολυιατρείων του ΙΚΑ.

Ο… Γολγοθάς ξεκινάει από τη στιγμή που το αυτοκίνητο το οποίο μεταφέρει κάποιον πολίτη σταματήσει στο δρόμο έξω από το κτίριο των πολυιατρίων. Η κατάβαση του ασθενή από το αυτοκίνητο, που συνήθως απαιτεί τη βοήθεια ή συνοδεία κάποιου συγγενή προκειμένου να εισέλθει στον κτιριακό χώρο, γίνεται αγχωτικά εξαιτίας της κυκλοφορίας κίνησης. Πέραν της προβλεπόμενης θέσης ασθενοφόρου δεν υπάρχει άλλη θέση στάθμευσης αυτοκινήτων.
Από εκεί και ύστερα, η άνοδος στον τρίτο όροφο γίνεται μετ’ εμποδίων, αφού όπως μας ενημέρωσαν συμπολίτες, δεν υπάρχουν κατάλληλα μέσα για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς με όλες τις μορφές αναπηρίας, όπως για παράδειγμα ράμπα μεταφοράς πολιτών με σοβαρά κινητικά προβλήματα.
Σε ότι αφορά την αίθουσα αναμονής, ο «ωφέλιμος» χώρος είναι ελάχιστος, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να περιμένουν σε λίγα τετραγωνικά μέτρα να έρθει η σειρά τους ή ακόμη και όρθιοι στις σκάλες του κτιρίου. Η αναμονή γίνεται ακόμη πιο βασανιστική, από το γεγονός ότι οι τουαλέτες είναι κλειστές, ενώ ακόμη και αν ήταν ανοιχτές δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα αναπηρίας.
Το συγκεκριμένο σημείο της πόλης, για κάποιους καθορίζει τη ζωή τους. Κρατώντας στο χέρι όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, περιμένουν με απόγνωση στο βλέμμα τη σειρά τους. Άνθρωποι ταλαιπωρημένοι, σοκαρισμένοι από κάποια σοβαρή ασθένεια που πιθανώς εκδηλώθηκε στον οργανισμό τους και είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν αυτήν. Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους η πολιτεία καλείται να σταθεί στην πράξη συμπαραστάτης…