ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΠΡΕΠΕΙ να μας πήραν… μυρωδιά, δεν υπάρχει περίπτωση! Σου λέει αυτοί εκεί ό,τι και να τους κάνεις θα υπάρχουν ελάχιστοι που αντιδρούν οι οποίοι θα χαρακτηρίζονται γραφικοί από τους υπόλοιπους που οταν θα κουράζονται απο το σερφάρισμα στο facebook θα ξεκουράζονται βλέποντας… x factor master Chef και super league 1 από τηλεοράσεως…

ΜΕΧΡΙ και την ομάδα τους, που είναι απο τις τρείς τέσσερις ιστορικότερες στην Ελλάδα αντί να τη βγάλουν στην Α’ Εθνική, την εξαφάνισαν και την έστειλαν στην Α’ Ερασιτεχνική και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Κάποιοι μάλιστα λένε ότι δεν είναι κακό και αλληλοχαριεντίζονται μ’ αυτούς που την φουντάριασαν!

ΚΙ ΑΝΤΕ η ομάδα, μπάλα παίζει, πάει κι έρχεται. Εδώ τους κλείνουν την παιδιατρική κλινική για το μισό του κάθε μήνα κι αυτοί κάνουν “καρδούλες” και “αρέσκω” στους πολιτικούς στο διαδίκτυο! Αυτούς τους πολιτικούς που τους οδήγησαν στην προτελευταία θέση των οικονομικών δεικτών σ’ όλη την Ελλάδα!!! Τους άφησαν χωρίς πανεπιστημιακή έδρα, χωρίς δρόμους, χωρίς πλατείες, χωρίς γήπεδα, τους αμόλυσαν και τα αδέσποτα και δεν τρέχει τίποτα! Δεν κουνιέται φύλλο! Ενα ατέλειωτο… καλοκαίρι όπου δεν φυσάει καθόλου! Πλήρης άπνοια!

Η ΜΟΝΗ ένδειξη ζωής εντοπίζεται όταν… φαγώνονται μεταξύ τους! Ε, που να βρεθεί άλλο, καταλληλότερο περιβάλλον για να ξεκινήσεις τις… “επενδύσεις”;

ΚΑΙ… φυσερά να τους παρουσιάσεις ως έργα πνοής θα τα φάνε αμάσητα όχι γιατί θα σε πιστέψουν, αλλά γιατί βαριούνται ν’ αντιδράσουν! “Ε, χαϊ τώρα” είναι το… σλόγκαν! Αρα τι κάνεις; Στοχοποιείς και συκοφαντείς εκείνους τους ενοχλητικούς που πάνε κόντρα στο ρεύμα, εκείνους που μιλάνε και δραστηριοποιούνται, τους βάζεις στο περιθώριο και προχωράς απερίσπαστος στο σχεδιασμό!!!

ΑΜΑ μάλιστα βλέπεις ότι το παρακάνουν με την αντίδραση και σου βάζουν εμπόδια επιστρατεύεις κανένα λεβεντόπαιδο… “θεσμικό εκπρόσωπο” που δεν έχει πρόβλημα να υπογράψει τα πάντα με χέρια και με πόδια! Κι αν συναντά κι ο ίδιος προβλήματα, ρίχνεις στον.. αγωνιστικό χώρο και την αστυνομία να κοπανάει χημικά στο κέντρο της πόλης ή να κόβει βόλτες στα βουνά!!!

ΕΤΣΙ μπορείς να εκμεταλλευτείς ανενόχλητος, σα να ναι δικό σου χωράφι, δημόσιες πανέμορφες παρθένες εκτάσεις που μάλιστα είναι και διεθνώς προστατευόμενες και να τις ισοπεδώσεις για να βγάλεις κατι τις…

ΟΛΑ τα παραπάνω βέβαια έχουν έναν… απρόβλεπτο παράγοντα ο οποίος παίζει “μπάλα” κι αυτός πάντα στην ιστορία: Μην πυκνώσουν ξαφνικά οι τάξεις των ενοχλητικών που αντιδρούν και το… ματσάκι πάρει άλλη τροπή και γυρίσει!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Μα να θέλουν να μας… σώσουν και να μην καταλαβαίνουμε;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Κι ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ – ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Υπάρχουν, λοιπόν, και σ’ αυτό τον τόπο εκείνοι που δεν κάθονται ήσυχα, που αντιδρούν στην απροκάλυπτη υποβάθμιση της περιοχής, που έχουν άποψη την οποία δεν φοβούνται να την εκφράσουν αδιαφορώντας για το κόστος!

Εκείνοι που δεν τρώνε αμάσητο ο,τι τους σερβίρεται, που δεν έχουν περιχαρακωθεί στα στενά όρια του “παρτάκια” που έχουν μάθει να απολαμβάνουν τη ζωή μοιράζοντας τη με άλλους! Τους συναντάς παντού σε κάθε χώρο αρκεί να έχεις τ’ αυτιά σου ανοιχτά για ν’ ακούσεις τι λένε.

Θα τους δεις να μπαίνουν μπροστά σε κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα, να δρούν και να μην αποδέχονται μοιρολατρικά τα όσα συμβαίνουν γινόμενοι ήσυχοι και φοβισμένοι “κυρ Παντελήδες”!

Εκεί ακριβώς ανθίζει η ελπίδα…