Με μια πολύ όμορφη και προσεγμένη εκδήλωση που είχε πολλή συγκίνηση για τους χιλιάδες φίλους της ομάδας, η ΑΕΚ γιόρτασε την επιστροφή της στην ιστορική της έδρα και τα εγκαίνια του νέου της γηπέδου.

Τι κι αν τα καλέσματα των καιρών και η απόλυτη εμπορευματοποίηση κυριαρχούν σ’ όλα τα επίπεδα  μ’ αποτέλεσμα το γήπεδο να φέρει το όνομα “ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ”, κι όχι το “Αγιά Σοφιά”, στην καρδιά των απανταχού ΑΕΚΤζήδων δικαίως είναι μια ξεχωριστή και σπουδαία ημέρα.

Άλλωστε ο κόσμος είναι αυτός που δίνει νόημα ύπαρξης και οντότητα σε οποιαδήποτε ομάδα και φυσικά ισχύει και για την ΑΕΚ που εκπροσωπεί μάλιστα και τον ξεριζωμένο ελληνισμό.

Η ανέγερση ενός καινούργιου γηπέδου για το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κάτι που ασφαλώς εισπράττεται θετικά από κάθε νοήμονα φίλαθλο που αγαπάει το άθλημα, ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης.

Το σπίτι της κάθε ομάδας είναι ο προσδιορισμός της και μακάρι να συνέβαινε αυτό με όλες, όχι μόνο τις λεγόμενες “μεγάλες” αλλά και τις υπόλοιπες στην επαρχία που συνθέτουν το αθλητικό γίγνεσθαι του τόπου.

Καλορίζικο στους φιλάθλους της ΑΕΚ το νέο τους γήπεδο, λοιπόν και διακαής μας πόθος  είναι να ζήσουμε κάτι ανάλογο και με την δική μας Αναγέννηση…

Το αγγίξαμε το 2018 αλλά με τα απίστευτα τερτίπια και τις τρικλοποδιές των “αρχόντων” της πόλης φράκαρε και αντί για γήπεδο έχουμε ακόμη το “Τζουράσικ Παρκ”!

Μακάρι να προχωρήσει αυτό που εξαγγέλθηκε στο Μουσικό Σχολείο. Για να συμβεί όμως αυτό – όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση της ΑΕΚ –  χρειάζεται δυναμική προώθηση και αδιάκοπος αγώνας.

Θ.Κ.