ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του κόσμου από την καταστροφή του Αμαζονίου, μεταφέρουν εικόνες σοκαριστικές! Κόβουν την ανάσα και είναι αυτό που λέμε (για να χρησιμοποιήσουμε κι ένα δημοσιογραφικό κλισέ) “γροθιά στο στομάχι”!

ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ αυτή την εποχή κυβερνά ένα φασιστοειδές ανδρείκελο, μια κατακραγμένη μαριονέτα ιδιωτικών συμφερόντων ονόματι Ζαϊρ Μπολσονάρο που συνεχίζει να επιμελείται ό,τι ξεκίνησαν οι προηγούμενοι και θα συνεχίσουν οι επόμενοι: Το έργο της καταστροφής παρθένων περιοχών για να προχωρήσουν οι… “επενδύσεις” και η “ανάπτυξη”!

ΕΝΑ από τα ελάχιστα μέρη του πλανήτη με σχεδόν μηδενική ανθρώπινη παρέμβαση μπήκε πλέον για τα καλά εδώ και καιρό στο πρόγραμμα τσιμεντοποίησης! Καίγονται τεράστιες δασικές εκτάσεις, εξολοθρεύονται σπάνια είδη ζώων, εκδιώχνονται χιλιάδες αυτόχθονες ιθαγενείς (άνθρωποι είναι αυτοί για όσους ξεχνούν!) που ζουν μακριά απο τον “πολιτισμό”

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ και ασύλληπτη πλέον καταστροφή που συντελείται στον “πνεύμονα” της γης, είναι μια μεγαλογραφία για το τι συμβαίνει παντού! Από τον πιο μακρινό τόπο μέχρι δίπλα από την πόρτα μας…

ΟΙ ΙΔΙΟΙ βρίσκονται πάντα πίσω από την “ανάπτυξη”… Δεν έχουν πατρίδα, δεν έχουν θεό και μόνο η ακόρεστη δίψα για κέρδος και εξουσία τους οδηγεί! Κι όπως λέει ένα παλιό αλλα διαχρονικό συνθηματάκι «δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις»!
ΠΩΣ θα γίνει αυτό; Σίγουρα όχι τρώγοντας τυρόπιτα και πίνοντας φρεντοτσίνο, όταν άλλοι τρώνε δακρυγόνα γιατί εμποδίζουν την… “ανάπτυξη” στα βουνά και τα δάση μας…!

ΟΤΑΝ οι κατα τόπους “φύλαρχοι Μπολσονάρο” υπογράφουν και παραχωρούν με το αζημίωτο, δημόσια γη, πρέπει να είσαι εκεί απέναντι μαζί με άλλους! Το ξέρουν άλλωστε το κόλπο, αν σε ξεμοναχιάσουν, δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να σε τσουρουφλίσουν ή να σε τσιμεντοποιήσουν….

ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΙ στον… γνήσιο Μπολσονάρου, να θυμήσουμε ότι εκλέχτηκε. Υπο τις ευλογίες πολλών και μάλιστα κάποιων πρωην μεγάλων ποδοσφαιριστών Βραζιλιάνων. Δυο εξ αυτών ήταν ο Ροναλντίνιο και ο Ριβάλντο που δημοσίως εξέφραζαν θέσεις υπερ του προτρέποντας τον κόσμο να τον ψηφίσει γιατί λέει θα έφερνε πίσω στη Βραζιλία τη… χαρά και το χαμόγελο!

ΑΥΤΟΙ που ξαφνικά βρέθηκαν με δισεκατομμύρια επειδή κλωτσούσαν καλά τη μπάλα, επιβεβαιώνουν τη γνωστή ρήση του Λένιν για το… “γιο της πλύστρας” που ξαφνικά βρίσκεται με πλούτη και εξουσία… Όλα τελικά έχουν να κάνουν μ’ αυτό που βρίσκεται μέσα στο κεφάλι.

Αν, δηλαδή λειτουργεί ή αν έχει καεί…!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λέτε να έλθουν και προς τα δω οι… φλόγες της “ανάπτυξης”

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«”Τώρα καταλαβαίνω”, ειπε ο τελευταίος άνθρωπος»

ΑΡΘΟΥΡ ΚΛΑΡΚ – ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΠ. ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Τι αποδείχθηκε, λοιπόν, από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του κορυφαίου (ανατριχιάζω με τον όρο!) πρωταθλήματος της χώρας μας σε σχέση με το VAR; Το εξής απλό: “Δείξε μου ποιος είσαι, να σου πω σε τι θα βοηθήσει το VAR”!

Να το επεξηγήσουμε λοιπον: Αν είσαι ένα ποδόσφαιρο – σούργελο τι να σου κάνει το βίντεο ως μέσο απόδοσης δικαιοσύνης σε αμφισβητούμενες φάσεις;  Από την στιγμή που εξαρτάται η προβολή και η αξιολόγηση από τον ανθρώπινο παράγοντα είναι πολύ πιθανό να καταστήσεις και αυτό το μέσο… ανεπαρκές!

Στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Τρίπολη για παράδειγμα το βίντεο ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ για το πέναλτι που δεν είδε ο διαιτητής! Ωστόσο ο τελεταίος ποτέ δεν το είδε την ώρα που έπρεπε ν’ αποφασίσει Του έδειξαν… δελτίο καιρού με τον Αρνιακό!!!