Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί τα τελευταία 24ωρη σε αγροτικές περιοχές του Παλαμά που υπάγονται στον ΤΟΕΒ Τιτανίου, μετά την απόφαση της ΔΕΗ να κόψει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις του Οργανισμού για παλιές οφειλές ύψους 350.000 ευρώ.

Από τη Δευτέρα η ΔΕΗ «κατέβασε τους διακόπτες» στις γεωτρήσεις του ΤΟΕΒ με αποτέλεσμα πλήθος αγροτών να αδυνατούν να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους, σε μια κρίσιμη περίοδο για τις εαρινές σπορές.

Μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τιανίου κ. Βασίλης Γιαννάκος σημείωσε ότι πρόκειται για παλιές οφειλές του Οργανισμού που ανέρχονται σε 350.000 ευρώ. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο προκάλεσε αναστάτωση και απορίες. «Για ποιο λόγο αποφάσισαν να κόψουν το ρεύμα στον ΤΟΕΒ Τιτανίου για 350.000 ευρώ, τη στιγμή που έχουν γίνει επανειλημμένα προτάσεις στους αρμόδιους της ΔΕΗ για να υπαχθούν οι οφειλές αυτές σε καθεστώς ρύθμισης; Τη στιγμή που άλλοι Οργανισμοί έχουν διπλάσια χρέη, με ποιο κριτήριο λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση για τον ΤΟΕΒ Τιτανίου;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ, η Διοίκηση του Οργανισμού από το 2015 ζήτησε να υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης 100 δόσεων, δίχως όμως αποτέλεσμα. Μάλιστα πέρυσι ο ΤΟΕΒ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην κοπεί παροχη του ρεύματος στις γεωτρήσεις, ενώ προ δεκαπενθημέρου περίπου, από τη Διοίκηση του Οργανισμού υποβλήθηκε νέα πρόταση για προσπάθεια ρύθμιση και σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών σε δόσεις.

«Αν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ ήθελαν να κόψουν το ρεύμα, ας το έπρατταν προ διμήνου ή τριμήνου. Να ενημερώναμε και τους καλλιεργητές. Όχι τώρα εν μέσω εαρινών καλλιεργειών» σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Γιανάκος και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να εντάσσεται σε καθεστώς ρύθμισης ο οφειλέτης του ΤΟΕΒ και τις οφειλές αυτές να πρέπει να τις καταθέσει εφάπαξ ο ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ, δίχως να του δίνεται η δυνατότητα να τις ρυθμίσει κι αυτός με τη σειρά του». Μάλιστα ζητάει να επανέλθει σήμερα κιόλας η παροχή του ρεύματος στις γεωτρήσεις για να μπορέσουν να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους οι αγρότες, και να βρεθεί όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, μια λύση ουσίας μέσω ρύθμισης, στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης που γίνεται από τη διοίκηση τα τελευταία χρόνια.