Η Ινδία έγινε η πολυπληθέστερη χώρα παγκοσμίως και η εν λόγω είδηση στάθηκε αφορμή για το Der Spiegel να φτιάξει ένα σκίτσο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Προσβεβλημένοι οι Ινδοί, κάνουν λόγο για “ρατσιστικό και κακόγουστο σκίτσο”.

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις που ήθελαν την Ινδία να γίνεται η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, ξεπερνώντας την Κίνα.

Μια είδηση που στάθηκε αφορμή για το περιοδικό “Der Spiegel” να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα προκλητικό σκίτσο που προκάλεσε τις εντονότατες αντιδράσεις πολλών και ιδιαίτερα, των Ινδών πολιτών.

Στην εν λόγω γελοιογραφία του γερμανικού περιοδικού αποτυπώνεται ένα τρένο, σε φανερά κακή κατάσταση, γεμάτο Ινδούς επιβάτες, που έχουν ανέβει ακόμη και στην οροφή του και δίπλα του να κινείται ένα κινεζικό, με μεγάλη ταχύτητα.

Ακόμη και ο ομοσπονδιακός υπουργός Rajeev Chandrasekhar έγραψε στο Twitter: “Παρά την προσπάθειά σας να κοροϊδέψετε την Ινδία, δεν είναι έξυπνο να στοιχηματίζετε εναντίον της Ινδίας υπό τον πρωθυπουργό @narendramodi ji. Σε λίγα χρόνια, η οικονομία της Ινδίας θα είναι μεγαλύτερη από τη Γερμανία”.

Πολλοί έκαναν αναρτήσεις στο twitter, λέγοντας ότι το περιοδικό είχε κολλήσει με μια ξεπερασμένη ιδέα για την Ινδία και δεν είχε αναγνωρίσει την πρόοδο που είχε σημειώσει η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Άλλοι χαρακτήρισαν το εν λόγω σκίτσο “ρατσιστικό και κακόγουστο”.

Πηγή: news 247