H τραγωδία του Ηρακλή οι «φαντομάδες επενδυτές» και το τοξικό περιβάλλον!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα πιο παλιά αθλητικά σωματεία της χώρας. Στο ποδόσφαιρο μάλιστα έχει γράψει τη δική του ιστορία, παρότι κινούνταν πάντα στη σκιά των άλλων δύο “μεγάλων” της συμπρωτεύουσας, του ΠΑΟΚ και του Αρη.

Μόνο και μόνο ότι στις τάξεις του θήτευσε ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής της σύγχρονης ιστορίας, ο Βασίλης Χατζηπαναγής, τον κατατάσσει στους ιδιαίτερους εκείνους συλλόγους που απολάμβαναν τον σεβασμό της φίλαθλης κοινότητας.

Mε το Καυταντζόγλειο να γεμίζει τη δεκαετία του ‘80 από χιλιάδες κόσμου, με παικταράδες που συγκρότησαν σύνολα που αμφισβητούσαν τα κατεστημένα του ποδοφαίρου, συντρίβοντας πολλές φορές τους “μεγάλους”, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στο άθλημα και καλλιεργώντας την προσδοκία στους “μικρότερους” ότι μπορούν…

Όλα αυτά, μέχρι να φθάσουμε στην εποχή των… “επενδυτών” του Ελληνικού ποδοσφαίρου!
Οταν άρχισαν διάφοροι “φαντομάδες” να αναλαμβάνουν ΠΑΕ και να τις στέλνουν στον “Καιάδα”.

Ο Ηρακλής δεν είχε τη δυναμική ομάδων όπως οι ισχυροί της Αθήνας αλλά και οι άλλοι δύο της Θεσσαλονίκης και υπήρξε πάντα το “εύκολο θύμα”!

Από τη δεκαετία του ‘80 που ήταν η μοναδική ομάδα που υποβιβάστηκε για δωροδοκία (ενώ η ΑΕΚ με το ίδιο κατηγορητήριο την είχε βγάλει καθαρή), μέχρι το σκάνδαλο με τις πλαστές ενημερότητες που τον “αποτελείωσαν” ως αυτόνομη υπόσταση!

Όσοι θυμούνται το 2010 ο Ηρακλής ήταν ουσιαστικά η μοναδική ομάδα που αφανίστηκε από την πρώτη εθνική (σώθηκαν ο Αστέρας Τρίπολης που εμπλέκονταν σε στημένα και διάφοροι άλλοι) για πλαστή ενημερότητα.

Προηγήθηκε, βέβαια, το “επενδυτικό πρότζεκτ” του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου που άφησε ένα τεράστιο “φέσι”!

ΑΣΕΛΓΗΣΑΝ

Από τότε, άρχισαν να ασελγούν πάνω του και διάφοροι άλλοι! Αντί να ξεκινήσει από την αρχή, επέλεξε τον δρόμο των αλλαγών ΑΦΜ σε σημείο τέτοιο που έγινε ανέκδοτο! H αρχή έγινε με την απόκτηση του AΦΜ των Ποντίων Κατερίνης με το οποίο “διέγραψε” τις προηγούμενες οφειλές και τελικά έφθασε ν’ ανέβει ξανά στη super league 1.

Εκεί, όμως όσοι τον διοίκησαν συνέχισαν το ίδιο βιολί στη διαχείριση μ’ αποτέλεσμα να βυθιστεί πάλι στα χρέη, να έλθει ο υποβιβασμός και να συνεχιστεί αυτή η κωμωδία με τα ΑΦΜ. Πρώτα Αμπελόκηποι και φέτος… Τρίγλια!!!

Ο Στράτος Ευγενίου που ήταν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Τρίγλιας που ανέβηκε από τη Γ’ Εθνική, θέλησε να δώσει μεγαλύτερη δυναμική στην ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο, αλλά βρέθηκε μπροστά στα αδιέξοδα που ξεπήδησαν με την αναψηλάφιση της υπόθεσης Μάρα και όλων των προηγούμενων παικτών που δεκδικούν χρήματα από την τωρινή κατάσταση!

Η ΕΠΟ – ενώ δεν συνέβη το ίδιο όπως με άλλες μεγάλες ομάδες που “έσβησαν” χρέη –  αυτή τη φορά μέσω του διαιτητικού δικαστηρίου άνοιξε έναν νέο δρόμο χαρακτηρίζοντας την τωρινή ΠΑΕ Τρίγλιας – Ηρακλής διάδοχη των προηγούμενων υπό εκκαθάριση!

Χθες ο Ευγενίου ανακοίνωσε την επιθυμία του ν’ αποχωρήσει, ενώ απέσυραν επίσης το ενδιαφέρον που είχαν εκδηλώσει οι Παπαδόπουλος και Κούγιας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης:
«Μετά από συνάντηση που υπήρξε στα γραφεία του Γ.Σ. Ηρακλής στην Μίκρα με την παρουσία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Π.Ο.Τ Ηρακλής Στράτου Ευγενίου, του προέδρου του Γ.Σ. Ηρακλής Φώτιου Θέου και του Αλέξιου Κούγια και κατόπιν επικοινωνίας με τους πληρεξούσιους δικηγόρους που εκπροσωπούν πρώην ποδοσφαιριστές αποφασίστηκε:
Μετά την καταστροφική απόφαση για τον Π.Ο.Τ. Ηρακλή, που δικαίωσε τον ποδοσφαιριστή Μπόγκταν Μάρα(επί θητείας του Αντώνη Ρέμου),τα χρέη τα οποία δυνητικά θα προκύψουν από απαιτήσεις ποδοσφαιριστών που αφορούν προηγούμενες ΠΑΕ(Αντώνη Ρέμου και Θόδωρου Παπαδόπουλου/Σπύρου Παπαθανασάκη) είναι μη αντιμετωπίσιμα. Ειδικά για μια ΠΑΕ που αγωνίζεται στην Σούπερ Λίγκ2, όπου τα έσοδα δεν ξεπερνούν σε καμία περίπτωση τις 200.000 ευρώ ετησίως. Οι Στράτος Ευγενίου και Αλέξιος Κούγιας είναι Έλληνες πολίτες,με εμφανή επαγγέλματα και φορολογούμενα έσοδα και είναι αδύνατο να καλύψουν με νόμιμο τρόπο ακόμα και απαιτήσεις ποδοσφαιριστών οι οποίες θα είναι μειωμένες από το συνολικό απαιτούμενο ποσό».

ΟΙ… ΚΗΦΙΣΙΕΣ!
Οσοι χαιρέκακα προσεγγίζουν την υπόθεση του Ηρακλή, μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται για ένα πλήγμα που αφορά το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν ομάδες δημοφιλείς οι οποίες μάλιστα έχουν μια τεράστια διαδρομή κι έχουν αφήσει ένα σημαντικό αποτύπωμα στο χώρο, οδηγούνται με τέτοιες αλχημείες αλλά και αδιανόητες αποφάσεις (με δύο μέτρα και δύο σταθμά) στον αφανισμό, δεν είναι να πανηγυρίζει κανείς, αλλά να προβληματίζεται και μάλιστα έντονα διότι θα του μείνουν να απολαμβάνει οι… Κηφισιές!!!