Την ώρα που η βιομηχανία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων μοιάζει κορεσμένη – μετρά ήδη πολλούς κατασκευαστές εν αντιθέσει με τους όλο και λιγότερους αγοραστές – πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως ο κλάδος χρειάζεται κάτι πραγματικά καινοτόμο για να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού. Όπως όλα δείχνουν αυτό το καινοτόμο και διαφορετικό θα μπορούσε να είναι ένα τηλέφωνο που διπλώνει – αγγλιστί foldable phone – για το οποίο ήδη φέρεται να κοπιάζουν Samsung και Apple.

Από το χορό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο μεγάλος κινέζος ανταγωνιστής του κλάδου των τηλεφώνω, Huawei, η οποία φέρεται να έχει προχωρήσει περισσότερο από το αναμενόμενο τα σχέδιά της, σκληραίνοντας ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό.

Μετά την Samsung που έχει ήδη παρουσιάσει μία πρώτη μορφή της δικής της συσκευής και την Apple που έχει κατοχυρώσει τα δικά της σχέδια, αναφορές από την μακρινή Ασία τονίζουν ότι η Huawei έχει είξει τη δική της πρόταση στη χώρα.

Η νέα δε συσκευή φαίνεται αρκετά ολοκληρωμένη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφορούν τα ξένα μέσα η οθόνη της φτάνει στις 8 ίντσες, μεγαλύτερη δηλαδή από την πρόταση της Samsung με τις 7,3 ίντσες η οποία όταν διπλώνει μας δίνει μια συσκευή 5 ιντσών.

Το τηλέφωνο θα είναι έτοιμο να τρέξει και πέμπτης γενιάς δίκτυα (5G). Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εταιρεία φαίνεται να πρωτοέδειξε την συσκευή της στην Κορέα κι όχι στην Κίνα, αφού όπως φαίνεται θα είναι η μόνη χώρα που θα έχει έτοιμα 5G δίκτυα με ευρεία κάλυψη στις αρχές του 2019.

Το πάνελ της είναι σε συνεργασία με την ΒΟΕ, η οποία είχε αναλάβει την κατασκευή για το Huawei Mate 20 Pro. Όσο για το πότε θα παρουσιαστεί το τηλέφωνο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δούμε ένα πρώτο δείγμα στην έκθεση Mobile World Congress του 2019, στη Βαρκελώνη αλλά θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2019.

Άλλα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι το νέο τηλέφωνο θα παραχθεί σε μικρό αρχικά αριθμό συσκευών αφού χάρη στην σύνθετη τεχνολογία του θα έχει πολύ ανεβασμένη τιμή.

Το πιο πιθανό είναι το τηλέφωνο να τρέχει επεξεργαστή Kirin, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε να θα είναι ο Kirin 980.

Κάποιες υποθέσεις για το πως μπορεί να μοιάζει σχεδιαστικά το νέο τηλέφωνο της Huawei το οποίο μπορεί να φέρει το όνομα Huawei X.