Ημέρα μνήμης για τους 57 νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών θα κηρυχθεί η 28η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτό αίτημα της Βουλευτή Τρικάλων κ. Μ. Κοντοτόλη να κηρυχθεί η 28η Φεβρουαρίου σε ολόκληρη τη Θεσσαλία ως ημέρα μνήμης των 57 νεκρών της τραγωδίας. Στο πλαίσιο αυτό εξουσιοδοτήθηκε ο Περιφερειάρχης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Ψήφισμα υπέρ των εργαζομένων 

Τη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου για να παραμείνουν στην εργασία τους ζήτησαν οι 31 συμβασιούχοι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας οι οποίοι προσέφυγαν και στα δικαστήρια καθώς καλύπτουν επείγουσες ανάγκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την διενέργειά αποκατάστασης των ζημιών από την κακοκαιρία. Όπως υποστηρίζουν η διακοπή της εργασίας τους, θα καθυστερήσει την αποζημίωση των πληγέντων.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας η ΠΕ Καρδίτσας είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έως τουλάχιστον 04-09-2024.

Σύσσωμες οι Παρατάξεις αναγνώρισαν το σημαντικό έργο των εργαζομένων εκφράζοντας τη στήριξη στο αίτημά τους, ενώ συμφωνήθηκε να εκδοθεί ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να μεταφέρει το σχετικό αίτημα στον Πρωθυπουργό και να σταλεί αίτημα παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις 

Τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη διοργάνωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ενός μεγάλου κύκλου πολιτιστικών εκδηλώσεων και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες για τους πλημμυροπαθείς, οι οποίες περιλαμβάνουν εμβληματικές εκδηλώσεις, όπως οι Ημέρες Παπαδιαμάντη, ο Διαγωνισμός φωτογραφίας «Τάκης Τλούπας» το Φεστιβάλ Λιμνών της Καρδίτσας καθώς και η μεγάλη συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο, αλλά και η συνάντηση «μοτοτουρισμού» (συνάντηση Harley Davidson), αλλά και παραστάσεις για τα παιδιά από την θεατρική ομάδα «Μικρός Νότος» με το έργο «Ο ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδώρου που θα παρουσιαστεί και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες.