ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Η Αναγέννηση μέσα στο ψοφόκρυο της… εξορίας, τα κατάφερε και πάλι, κέρδισε και τον Θεσπρωτό, πέτυχε την 5η νίκη σε συνολικά έξι παιχνίδια (έχασε μόνο ένα από τον ΠΑΟΚ “Βου” στη Θεσσαλονίκη), έχει κάνει το ρεπό της και φιγουράρει για πρώτη φορά ύστερα από 30 χρόνια σε προνομιούχο θέση στο βαθμολογικό πίνακα της δεύτερης εθνικής!

Όλα αυτά δίχως να έχει παίξει ούτε ένα ματς στο γήπεδό της, δίχως την ενέργεια που της δίνει ο κόσμος της, με μηδαμηνή οικονομική βοήθεια, τεράστια οικονομική ζημιά από τα “πέρα – δώθε”, και δίχως να διαθέτει “ακρες” στους διαδρόμους που προαποφασίζονται πολλά στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Σ’ αυτούς τους έξι αγώνες έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ κι αυτά από τον πιτσιρικά Τζίμα στη Θεσσαλονίκη στον αγώνα με την ομάδα του Πάμπλο του 1ου του μαχητή! Δεν έχει παραβιαστεί άλλη φορά η εστία του Γκέκα, ούτε στο Κύπελλο με τον Μακεδονικό και την Καλαμαριά ούτε στα υπόλοιπα παιχνίδια (όλα εκτός έδρας!) στο πρωτάθλημα με Διαγόρα (0-2), Ηρακλή Λάρισας (2-0), Νίκη Βόλου (1-0), Απόλλων Λάρισας (0-3) και Θεσπρωτό (1-0)!!!

Με λίγα λόγια για να μην το κοσκινάμε η ομάδα φωνάζει με στεντόρια φωνή προς την ίδια πόλη που εκπροσωπεί: «Εδώ είμαι, μπορώ να τα καταφέρω, συσπειρωθείτε και βοηθήστε με πράξεις κι όχι με κουβέντες, για να μην πάθουμε τα ίδια όπως στο παρελθόν…»

Το φωνάζει μέσα από την αγωνιστική της παρουσία αλλά και από την προσπάθεια που κάνει ο Παπαδημητρίου και όσοι την “τρέχουν” μέσα και έξω από το γήπεδο!

Η μετέπειτα πορεία της στο φετινό περίεργο πρωτάθλημα θα καθοριστεί κυρίως από το πόσο αυτή η “φωνή” της Αναγέννησης θα ακουστεί από εκείνους που πρέπει. Από το κατά πόσο θα ευαισθητοποιηθούν εκείνοι που μπορούν να βοηθήσουν, από το πόσο θα συσπειρωθεί γύρω της η πόλη, από τα στηρίγματα που θα βρει.

Να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας ούτε να στρουθοκαμηλίζουμε. Το πρωτάθλημα δεν θα κριθεί μόνο στα αγωνιστικά δρώμενα. Αν κρίνονταν εκεί κι άλλες φορές η Αναγέννηση στο παρελθόν, θα τα είχε καταφέρει.

Ο τίτλος θα πάει σ’ αυτόν που και καλή ομάδα θα διαθέτει (δεν γίνεται χωρίς ομάδα να πας πουθένα) αλλά και τα απαραίτητα “σπρωξίματα” εκεί που χρειάζεται. Το έργο προβάλλεται εδώ και δεκαετίες στο σινεμά! Με το ίδιο ακριβώς σενάριο! Μόνο οι… ηθοποιοί αλλάζουν κάθε φορά!

Η Αναγέννηση λοιπόν, κατά πως βλέπουμε σ’ αυτές τις πρώτες στροφές, όπως και πέρσι, έχει την ομάδα να διεκδικήσει ακόμη και τον υπέρτατο στόχο. Με την απαιτούμενη ενίσχυση τον Γενάρη, μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη αγωνιστικά καλύπτοντας τα όποια κενά υπάρχουν…

Το μπαλάκι πέφτει σ’ αυτούς που μπορούν να επέμβουν για να κάνουν τη ζωή των νέων… “νταβατζήδων” πιο δύσκολη! Για να δούμε θα το πράξουν;

———————-

«Κάθε ευλογία που παραμελείται γίνεται κατάρα»

Πάουλο Κοέλο – Βραζιλιάνος συγγραφέας