Η ανακοίνωση της νέας ειδικής επιτροπής της Super League 2

Η Επιτροπή που συγκροτήθηκε από το συμβούλιο της super league 2 για επαφές με τους αρμόδιους φορείς και την υπόσχεση εξασφάλισης του ποσού των 150.000 ευρώ για κάθε ομάδα, προέβη ήδη σε κάποιες ενέργειες και μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζει ότι αν εξασφαλίσει τα έσοδα που υποσχέθηκε, τότε οφείλει  πρόεδρος της Λίγκας Λεωνίδας Λεουτσάκος να παραιτηθεί, κάτι για το οποίο συμφώνησε στη διάρκεια της συζήτησης.

Στην επιτροπή, θυμίζουμε συμμετέχει και ο πρόεδρος της Αναγέννησης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μοναδικό γνώμονα την αναγκαιότητα άμεσης επιστροφής των ομάδων της Super League 2 στα γήπεδα και με την καθολική παραδοχή απ’ όλες τις ΠΑΕ μέλη του Συνεταιρισμού μας ότι ποδοσφαιριστές, προπονητές, εκατοντάδες εργαζόμενοι και χιλιάδες φίλαθλοι δεν αντέχουν και άλλες μέρες απραξίας όπως τις 20 μέρες που έχουν προηγηθεί, η Επιτροπή μας, η οποία συστάθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Λίγκας, έχει να φέρει εις πέρας μία και μόνη αποστολή:

Να αρχίσει ξανά να παίζεται ποδόσφαιρο στη Super League 2, σε συνθήκες που θα επιτρέπουν τη βιωσιμότητα όλων των ομάδων και το ιδανικό εργασιακό περιβάλλον των παικτών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League 2 την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, συμφωνήθηκαν ομόφωνα τα εξής:

1) Κύριο μέλημα της Επιτροπής μας είναι η άμεση εξασφάλιση πόρων από κάθε δυνατή πηγή, ώστε να ανέλθει η οικονομική ενίσχυση στο συνολικό ποσό των 150.000€ για κάθε μία από τις 24 ΠΑΕ, που πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις και τα κριτήρια χρηματοδότησης, τα οποία θέτει το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

2) Η συγκεκριμένη Επιτροπή συστήνεται κατόπιν της αδυναμίας της νυν διοίκησης να εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους εκείνους που είναι απαραίτητοι για τη βιωσιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία της κατηγορίας.

3) Σε περίπτωση που η Επιτροπή μας καταφέρει να εξασφαλίσει τα παραπάνω έσοδα, τίθεται αυτομάτως ζήτημα παραίτησης του προέδρου της Λίγκας, κ. Λεουτσάκου με τον ίδιο μάλιστα να συμφωνεί στη συγκεκριμένη προοπτική κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, κάτι που μπορεί να αποδειχτεί από τα πρακτικά που τηρήθηκαν.

4) Η Επιτροπή μας ξεκινά ήδη επαφές για συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς και ευελπιστεί ότι άμεσα θα είναι σε θέση να φέρει εις πέρας με επιτυχία την εξαιρετικά κρίσιμη αποστολή που της έχει ανατεθεί».

Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Άρης Παλτόγλου (ΠΑΕ Αιγάλεω)
Βίκτωρ Τσιολέκας (Athens Kallithea)
Δημήτρης Παπαδημητρίου (Αναγέννηση Καρδίτσας)
Αλέξης Παπακωνσταντίνου (Νίκη Βόλου)
Αντώνης Ροκάκης (ΠΑΕ Χανιά)».