Η απώλεια της έδρας

Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της έχει διαβεβαιώσει ο πρωθυπουργός, κάτι που σημαίνει ότι την Άνοιξη εκτός απροόπτου ο λαός θα κληθεί στις κάλπες. Ήδη πάντως έχει αρχίσει άτυπα η προεκλογική περίοδος, ενώ οι βουλευτές της Καρδίτσας έχουν να αντιμετωπίσουν κι ένα ακόμη πρόβλημα που ενδεχομένως να προκύψει.

Αυτό είναι η πιθανή απώλεια της 4ης βουλευτικής έδρας, συνεπεία της τελευταίας απογραφής στην οποία ο Νομός μας εμφανίζει μείωση πληθυσμού.

Πληθυσμιακή και οικονομική συρρίκνωση μοιραία οδηγούν και σε πολιτική. Βεβαίως υπάρχουν δυο παράμετροι που θα το καθορίσουν. Η πρώτη αφορά το γεγονός πως το σύνολο της Θεσσαλίας και σχεδόν όλοι οι Νομοί της χώρας καταγράφουν μείωση του πληθυσμού με βάση την τελευταία απογραφή, κάτι που σημαίνει ότι η 4η έδρα μπορεί να την… γλιτώσει.

Η δεύτερη αφορά το χρονικό ορίζοντα ανακοίνωσης των οριστικών και λεπτομερών αποτελεσμάτων της απογραφής και αν αυτά θα προηγηθούν της εκλογικής διαδικασίας.

Βέβαια η απώλεια ή μη της βουλευτικής έδρας δεν ανησυχεί την τοπική κοινωνία, η οποία ταλανίζεται από βιοποριστικά προβλήματα…

Κ.Π.