Η απουσία θορύβου από τις βαμβακοσυλλεκτικές σημαίνει φτώχεια για την περιοχή...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παραλαβή του σύσπορου βάμβακος σε διάφορες περιοχές της χώρας. Δυστυχώς όμως στον κάμπο της Καρδίτσας που κατέγραφε τεράστιες ποσότητες στις παραδόσεις βάμβακος όλα αυτά τα χρόνια, η φετινή χρονιά είναι διαφορετική.

Ο Καρδιτσιώτικος κάμπος είναι βαθύτατα πληγωμένος, εκατοντάδες αγρότες είναι επί της ουσίας άνεργοι. Ο θόρυβος των εκατοντάδων βαμβακοσυλλεκτικών μηχανών δεν θα ακουστεί φέτος στα χωράφια, οι δρόμοι δεξιά και αριστερά δεν θα μοιάζουν «χιονισμένοι» από τα βαμβάκια που πέφτουν από τα φορτηγά. Φράσεις όπως «πόσα κιλά πήρες» ή «τι τιμή σου έδωσε το εκκοκκιστήριο» δεν θα ακουστούν στα καφενεία.

Ο αστικός πληθυσμός δεν μπορεί να αντιληφθεί την απογοήτευση και την οργή του αγροτικού κόσμου, όχι μόνο για τη ζημιά που υπέστη στη βαμβακοπαραγωγή, αλλά και στις υπόλοιπες καλλιέργειες, στον αγροτικό εξοπλισμό και στα μηχανήματα. Χώρια οι καταστροφές στα σπίτια κα την υπόλοιπη περιουσία.

Το ίδιο και για τους κτηνοτρόφους. Δύο επαγγέλματα με μεγάλο πολλαπλασιαστή απασχόλησης (άνω του τέσσερα), που σημαίνει ότι οι επιπτώσεις είναι αλυσιδωτές σε μια σειρά άλλων εργαζομένων και επαγγελματιών.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι πρέπει να οργανωθούν και να αγωνιστούν για αποζημιώσεις αξιοπρέπειας στο σύνολο της ζημιάς. Και μαζί σύσσωμη η τοπική κοινωνία να βρίσκεται στο πλευρό τους, γιατί φτώχεια και απογοήτευση στον κάμπο σημαίνει φτώχεια για όλο το Νομό…
Κ.Π.