Η αρχηγός του ΣΠΑΚ Βάσια Κωνσταντίνου για το θρίαμβο της ανόδου στο «ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ

Η Βάσια Κωνσταντίνου πανηγύρισε πριν από λίγο καιρό με τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΣΠΑΚ, την άνοδο στην Α2 Κατηγορία.

Μια μεγάλη επιτυχία για το γυναικείο τμήμα του Συλλόγου, που είναι επιστέγασμα χρόνων και προσπαθειών. Μία από τις αθλήτριες που έχει ζήσει όλη αυτή τη διαδρομή του γυναικείου τμήματος βόλεϊ της Καρδίτσας και έβαλε το δικό της λιθαράκι είναι η Κεντρικός Βάσια Κωνσταντίνου. Γέννημα – θρέμμα του Συλλόγου.

Η εκ των αρχηγών του ΣΠΑΚ Καρδιτσιώτισσα αθλήτρια και πρωταθλήτρια Κεντρ. Ελλάδας Β’ Εθνικής με την ομάδα του ΣΠΑΚ, μάς παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη, λίγο μετά το θρίαμβο της ομάδας, στο «ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ».

Καταρχήν Βάσια, πότε ξεκίνησες να παίζεις βόλεϊ,στη γυναικεία ομάδα του ΣΠΑΚ;

«Ξεκίνησα από τις Ακαδημίες του συλλόγου στα 10 μου και πήρα μέρος σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα , μέχρι που στα 15 μου πήγα στη γυναικεία ομάδα».

Ποιοι σε είδαν και σε ενθάρρυναν να ασχοληθείς με το βόλεϊ;

« Η αλήθεια είναι πως από μικρή μου έλεγαν οι γονείς μου, και τους οποίους ευχαριστώ, πως πρέπει να ασχοληθω λόγω του ύψους μου , βέβαια αργότερα ο προπόνησης των γυναικών ο κύριος Αλεξίου με είδε και με πήρε στο μεγαλύτερο τμήμα της ομάδας».

Η ομάδα γυναικών άρχισε να εμφανίζεται στο προσκήνιο με την άνοδο στη Β’ εθνική και βρίσκονταν στη …σκιά της ανδρικής. Ωστόσο οι ρόλοι άλλαξαν τα τελευταία χρόνια, πως το βλέπεις αυτό;

«Η αλήθεια είναι πως το αντρικο βόλεϊ είναι λίγο πιο «δυνατό» στα μάτια του θεατή . Εγώ θεωρώ πως η γυναικεία ομάδα πάντα ήθελε να πρωταγωνιστήσει απλώς δεν είχε τις κατάλληλες συνθήκες. Μέχρι που βρέθηκε το κατάλληλο ρόστερ…»

Μετά την καθιέρωση στη Θεσσαλία,ο πήχης την τελευταία 4ετια μπήκε πιο ψηλά, με τον κορωνοϊό να εμποδίζει τα σχέδια …Πως το βιώσατε με την πανδημία;

«Την χρόνια που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός η ομάδα πήγαινε πάρα πολύ καλά πιθανότατα να πήγαινε σε αντίστοιχα μπαράζ ανόδου αλλά δυστυχώς μας «έκοψαν» την προσπάθεια λόγω της πανδημίας. Πόσο μάλλον την δεύτερη χρόνια της πανδημίας που δεν μπορέσαμε να μπούμε καν στα γήπεδα».

Ωστόσο από πέρυσι η ομάδα έδειξε ότι έβαλε πλώρη για την άνοδο, με τη διοίκηση να κάνει τον ανάλογο σχεδιασμό και να ενισχύει το ρόστερ…

«Η ομάδα όντως είχε βάλει στόχο να ανεβεί κατηγορία τα τελευταία δυο χρόνια και έκαναν ότι μπορούν για να το καταφέρουν συνεπώς και την ενίσχυση του ρόστερ. Θεωρώ πως φέτος ήταν οι κατάλληλες συνθήκες για να πραγματοποιηθεί αυτό!»

Για να φτάσουμε στην τρέχουσα σεζόν όπου η ομάδα έδειξε από την αρχή το πρωταγωνιστικό της πρόσωπο, υποσκελίζοντας τους ανταγωνιστές της.

«Η ομάδα έδωσε τον καλύτερο εαυτό της σε όλους τους αγώνες. Αυτό βέβαια φάνηκε και απο το ότι βγήκαμε πρώτες στο πρωτάθλημα (βαθμολογικά) πριν τελειώσει».

Και πάμε στα μπαράζ όπου οι συνθήκες ήταν ειδικές. Το ότι έγιναν στην Καρδίτσα, ήταν μια πίεση επιπλέον ή μια ώθηση;

«Σίγουρα μια ώθηση γιατί χρειαζόμασταν τον κόσμο δίπλα μας να μας εμψυχώνει και να μας στηρίζει. Ταυτόχρονα θα μπορούσε να θεωρηθεί και μια μορφή «πίεσης» να τους αποδείξουμε τι πραγματικά αξίζουμε εμείς και αυτή η ομάδα καθώς ήμασταν το φαβορί .Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω και τον φίλαθλο κόσμο ο οποίος όλη τη χρονιά ήταν δίπλα μας και μας στήριξε».

Σε είδαμε ιδιαίτερη συγκινημένη στην απονομή…
«Την περίμενα πολλά χρόνια αυτή τη στιγμή…και όταν ήρθε ένιωσα ότι επιτέλους ανταμείφθηκαν οι κόποι όλων αυτών των χρονων , οι ώρες στα γήπεδα και οι θυσίες απο την προσωπικη ζωή».

Κεφάλαιο διοίκηση. Άνθρωποι που ασχολούνται με μεράκι σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

«Η διοίκηση και τα προηγούμενα χρόνια αλλά πόσο μάλλον φέτος έδωσε ό,τι είχε για να είναι δίπλα στην ομάδα να τη βοηθήσει, όπως ακριβώς της αρμόζει και τους ευχαριστώ βαθύτατα» .

Κεφάλαιο Τεχνική ηγεσία. Σημαντικός ο ρόλος του Σάκη Αλεξίου,γέννημα -θρέμμα του συλλόγου καθώς και οι συνεργάτες του. Την γνώμη σου…

«Ο κύριος Αλεξίου ήταν αυτός ο οποίος πίστεψε σε μένα , με ανέβασε στο γυναικείο και να που φτάσαμε μαζί εκεί που επί χρόνια προσπαθούμε. Στην Α2. Τον εκτιμώ και τον ευχαριστώ, είναι για μένα σαν οικογένεια ».

Το κλίμα στην ομάδα και η καλή “χημεία” με όλες τις συμπαίκτριες.

«Το κλίμα στην ομάδα ήταν πάντα καλό. Καμία αθλήτρια δεν λειτουργούσε σαν μονάδα. Όλες μαζί παλεύαμε για το καλύτερο».

Η ομάδα ανέβηκε στην Α2.Μια δύσκολη κατηγορία, πιο επαγγελματικά τα πλαίσια. Πιστεύεις ότι είναι το ταβάνι ή θα δούμε μια ομάδα που μπορεί και εκεί να χτίσει για κάτι ακόμη περισσότερο στο μέλλον;

«Σίγουρα δεν θεωρώ ότι είναι το ταβάνι . Θεωρώ ότι η ομάδα θα προσπαθήσει για το καλύτερο που μπορεί και για ένα υγιές πρωτάθλημα με στόχο την παραμονή σε αυτή τη δύσκολη κατηγορία» .

Η άνοδος θεωρείς ότι θα δώσει την ευκαιρία και στα νεότερα κορίτσια του συλλόγου, να ασχοληθούν. Τι θα τα συμβούλευες;

«Η άνοδος αποτελεί σίγουρα ένα κίνητρο για όλα τα νέα παιδιά. Η άνοδος όμως δίνει κίνητρο σε όλους μας. Όταν έχεις θέληση και πειθαρχία μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή» .