Τίτλοι τέλους για το παλαιό κτίριο του Κέντρου «Ορίζοντες» - άρχισε η κατεδάφισή του (φωτό & βίντεο)

Άρχισαν το πρωί της Πέμπτης (18/5) οι εργασίες κατεδάφισης του παλαιού πλινθόκτιστου κτιρίου του Θεοδωρίδειου Κέντρου «Ορίζοντες», το οποίο είχε πληγεί από τον «Ιανό».

Καιρού επιτρέποντος, ο εργολάβος ξεκίνησε την καθαίρεση του διώροφου κτίσματος, αφού πρώτα υπήρξε συνεννόηση με την τροχαία για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στην οδό Αλλαμανή.

To νέο κτίριο

Το Κέντρο θα λειτουργήσει στο νέο κτίριο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα μόλις ολοκληρωθούν κάποιες παρεμβάσεις που έχει υποδείξει το Συμβούλιο της Αρχιτεκτονικής, μετά την απόφαση κατεδάφισης του παλαιού κτίσματος. Εκτιμάται πως η μεταφορά των νέων των «Οριζόντων» στο νέο κτίριο θα γίνει από τη νέα σχολική χρονιά.

Το Θεοδωρίδειο Κέντρο – Ορίζοντες δημιουργήθηκε από το Δήμο Καρδίτσας και την ΑΝΚΑ, προσφέροντας υπηρεσίες σε είκοσι (20) νέους-ες με νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα, κώφωση- βαρηκοΐα. Από το Δεκέμβριο του 1999 το Κέντρο απέκτησε τη δική του μόνιμη στέγη στο πλινθόκτιστο κτίριο που από σήμερα πλέον κατεδαφίζεται.

Το όφειλε στη δωρεά της Θεοδωρίδου – Μαστρογιαννίτου Λυδίας προς το Δήμο Καρδίτσας με την αγορά και τον εξοπλισμό του κτιρίου, αλλά και στη συμβολή του Δήμου Καρδίτσας ως προς την αναπαλαίωση του.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών