Η Χαρούλα το γεράκι

Τα τελευταία χρόνια με την αύξηση του αστικού πρασίνου στις πόλεις αυξάνεται και ο πληθυσμός των κορακοειδών που βρίσκουν καταφύγιο σε αυτό.

Αυτό δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών όπως αυτή την περίοδο στην Καρδίτσα εξαιτίας της έντονης παρουσίας κορακοειδών στο Παυσίλυπο. Στη γειτονική Λάρισα το πρόβλημα αυτό ήταν έντονο πριν χρόνια. Πώς το αντιμετώπισαν; Επιστράτευσαν ένα γεράκι, τη Χαρούλα που έχει γίνει η… ατραξιόν της πόλης.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευμένο πουλί το οποίο υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτή της, τις απογευματινές κυρίως ώρες πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από πάρκα και πλατείες της πόλης και απομακρύνει τα πουλιά.

Όπως αναφέρουν οι γείτονες, η παρουσία του γερακιού είναι αποτελεσματική καθώς έχει μειωθεί εμφανώς ο πληθυσμός των κορακοειδών εντός της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από αυτό οι Λαρισαίοι είχαν δοκιμάσει και άλλες ενδεδειγμένες λύσεις όπως είναι οι ήχοι γερακιού, τα ομοιώματα κλπ. χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Χαρούλα ήταν αυτή που έκανε το… θαύμα
της! Τ.Σ.