Η επισιτιστική κρίση στην... αυλή μας

H εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου, άνοιξε κυριολεκτικά το κουτί της Πανδώρας. Από έναν πόλεμο περιχαρακωμένο σε μια χώρα, αν και στην καρδιά της Ευρώπης, εξελίσσεται σε σπίθα που πυροδοτεί μια σειρά κρίσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο φόβος της ενεργειακής ανεπάρκειας, μετά και την απόφαση της Ευρώπης να απεξαρτηθεί το συντομότερο από το ρωσικό αέριο, ίσως αποδειχθεί μικρός μπροστά στον κίνδυνο γενικευμένης επισιτιστικής κρίσης που θα πλήξει αναπτυσσόμενες αλλά και ανεπτυγμένες χώρες και στις 5 Ηπείρους.

Με αυτές τις εξελίξεις ως δεδομένες φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ η εκδήλωση που διοργανώνει το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την υποστήριξη του Δήμου Καρδίτσας και θέμα τις τοπικές και διεθνείς αντιδράσεις στην παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Στην εκδήλωση-ημερίδα που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες-Ελληνες και ξένοι-με εξειδίκευση στα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής του τμήματος κ. Κ. Πολύμερος “σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάλυση των επιμέρους ζητημάτων της κρίσης αυτής, η διεξαγωγή ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, καθώς και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση στρατηγικών αντίδρασης της εφοδιαστικής αλυσίδας των τροφίμων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.