ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ξεκίνησε (όπως είναι φυσικό) η συζήτηση για την επόμενη ημέρα της Αναγέννησης! Σε πολλά στέκια της Καρδίτσας, μεταξύ άλλων θεμάτων που αναλύονται, πρωταγωνιστεί και η ομάδα. Αυτό είναι μια κατάκτηση της ίδιας διότι τα προηγούμενα χρόνια που είχε εξαφανιστεί και έπαιζε στο τοπικό, άκουγες το όνομά της κι άλλαζες θέμα για να μη σε πιάσει πονοκέφαλος και κατάθλιψη…

Τώρα στις συζητήσεις δίνουν και παίρνουν οι… σχεδιασμοί! Μεταγραφές, καινούργιοι παίκτες, προπονητές, απόψεις κάθε είδους που διασταυρώνονται και αντιπαρατίθενται. Λογικό! Ετσι συμβαίνει με τις ομάδες που επιστρέφουν στο προσκήνιο και η δραστηριότητά τους προκαλεί ενδιαφέρον στον κόσμο.

Μέχρι και παντελώς άσχετοι με το αντικείμενο, που δεν γνωρίζουν – που λέει ο λόγος – τι χρώματα φοράει η Αναγέννηση, επιχειρηματολόγησαν περί της πορείας της! Κι αυτό γιατί κατάφερε η ίδια να τους βάλει στο “τζόγο” με την παρουσία και τα επιτεύγματά της.

Σ’ ό,τι αφορά τη δική μας άποψη τώρα. Όσοι διαβάζουν τη στήλη χρόνια, γνωρίζουν πως απεχθάνεται να παραστήσει τον “ξερόλα” σε θέματα αγωνιστικής διάρθρωσης μιας ομάδας. Να ασχολείται δηλαδή με τη μεταγραφολογία, να περνάει από κόσκινο αθλητές, προπονητές, να προτρέπει ποιον θα πάρει και ποιον θα διώξει η διοίκηση, πουλώντας μυαλό από το πληκτρολόγιο.

Όλα αυτά και πολλά άλλα τα αφήνουμε στους “μετρ”. Τώρα μάλιστα με τη δυνατότητα του καθενός να γράφει από το κινητό στα social media μπορείτε, αν κάνετε μια γύρα, ν’ απολαύσετε υψηλού επιπέδου αναλύσεις και προτάσεις για το πως η Αναγέννηση θα φθάσει όχι στην Α’ Εθνική, αλλά στην Ευρώπη!

Ποιους παίκτες πρέπει να διώξει η διοίκηση, ποιους πρέπει να πάρει και ένα σωρό άλλα! Τζάμπα είναι άλλωστε τα γραφόμενα, δεν πληρώνεις τίποτα. Ούτε καν χαρτί δεν ξοδεύεις αφού γράφεις ηλεκτρονικά!!!

Εμείς θα μείνουμε σ’ αυτό που επισημάναμε σε προηγούμενο σχόλιο. Στο γεγονός ότι τα ματάκια μας τα δύο τελευταία χρόνια χόρτασαν μπαλίτσα και ζεστάθηκε η ψυχούλα μας λίγο μέσα στην καταχνιά! Για πρώτη φορά μετά απο δεκαετίες είδαμε την Αναγέννηση να είναι πρωταγωνίστρια στην πράξη κι όχι κομπάρσος που θα παλεύει για την παραμονή.

Αυτά για τη σεζόν που έφυγε. Για την επόμενη μέρα, το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε και πηγάζει απο τη λογική προσέγγιση στα πράγματα, είναι ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν συνέχεια, να μην ξηλώνονται εξ ολοκλήρου και να δημιουργούνται εξ αρχής κάθε φορά ενόψει μιας νέας σεζόν!
Από τη στιγμή που διαγράφουν μια πετυχημένη πορεία πρέπει να διατηρούν έναν βασικό κορμό και πάνω σ’ αυτόν να “χτίζουν” την επόμενη ημέρα ώστε να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο!

Έχει όλες τις προϋποθέσεις η Αναγέννηση φέτος να φτιάξει σωστά το προφίλ της στη νέα αγωνιστική περίοδο. Με υπομονή, σοβαρότητα και φυσικά χωρίς να δίνει σημασία στα διάφορα rafale που εξαπολύουν με κάθε αφορμή βόμβες εμπλουτισμένης… ανοησίας!!!

Τι καθορίζει την πορεία

Η συγκυρία, οι απρόβλεπτοι παράγοντες τα “πάνω” και τα “κάτω” καθορίζουν εν πολλοίς την πορεία μιας ομάδας σε μια διοργάνωση για μια σεζόν. Τη μακροπρόθεσμη όμως πορεία της την καθορίζει η διοίκηση που έχει τα ηνία. Η διάθεσή της και η δυνατότητά της ν’ ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.

Σε ένα περιβάλλον που κλαίει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα από πλευράς οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, η Αναγέννηση ευτύχησε τα τελευταία δύο χρόνια να έχει μια δυνατή διοίκηση με τον Παπαδημητρίου που μπήκε μπροστά και όσοι τον στηρίζουν!

Εδώ ολόκληρος Παναθηναϊκός και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι και η Αναγέννηση έπαιξε μαζί του στους “8” του Κυπέλλου φέτος απο εκεί που ήταν στο “εξαφανιζόλ” και στο τοπικό πρωτάθλημα. Από τη διάθεση, λοιπόν, της διοίκησης θα καθοριστεί και η επόμενη ημέρα. Ολα τα άλλα που λέγονται για παίκτες και προπονητές είναι κατά πολύ υποδεέστερα…