Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα των εκπαιδευτηρίων Ράπτου καθώς μετά το βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη καταθέτει επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως. Χθες το απόγευμα στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν γονείς και εκπαιδευτικοί στο σχολείο στην οδό Καρδίτσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Ντίνος Διαμάντος διαβεβαίωνε ότι δεν υφίσταται θέμα στατικής επάρκειας του κτιρίου, άρα ασφάλειας των μαθητών γιατί οι έλεγχοι που έγιναν από τριμελή επιτροπή το έκριναν κατάλληλο και ασφαλές κι αυτό είναι που εξοργίζει ακόμη περισσότερο.

Η επόμενη μέρα στα εκπαιδευτήρια Ράπτου: Αγωνία και ομηρία για 1200 οικογένειες στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video)

Το θέμα πλέον αρχίζει να απασχολεί όλη την πόλη με τους Λαρισαίους να εκφράζουν τη συμπάθειά τους και τη συμπαράσταση σε γονείς ,μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ περιφέρεια και Δήμος Λαρισαίων, θεωρούν πως το θέμα πρέπει να διευθετηθεί χωρίς το κλείσιμο των ιστορικών  εκπαιδευτηρίων. Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” και ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, θεωρώντας πως η πολιτική απόφαση για λουκέτο στα εκπαιδευτήρια δείχνει σπουδή αδικαιολόγητη από πλευράς υπουργείου Παιδείας

Εντωμεταξύ προς αποκατάσταση της αλήθειας οι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί των εκπαιδευτηρίων Ράπτου που διαμαρτύρονταν χθες στο κέντρο της πόλης, συνάντησαν στην περιφέρεια τον αντιπερεριφερειάρχη Βασίλη Πινακά γιατί ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ήταν άρρωστος . Πληροφορίες αναφέρουν ότι ψηνόταν από τον πυρετό και του ευχόμαστε περαστικά.

Η επόμενη μέρα στα εκπαιδευτήρια Ράπτου: Αγωνία και ομηρία για 1200 οικογένειες στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video)

Όσο για το δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη  απουσίαζε στην Αθήνα για τούτο συναντήθηκαν με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για θέματα Παιδείας Δημήτρη Δεληγιάννη.

Η επόμενη μέρα στα εκπαιδευτήρια Ράπτου: Αγωνία και ομηρία για 1200 οικογένειες στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video)

Μάλιστα ο κ. Δεληγιάννης μιλώντας χθες στα “ΓΕΓΟΝΟΤΑ της Θεσσαλίας τηλεόρασης” τόνισε πως “την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος την επιβάλλει η εκπαιδευτική κοινότητα σε κάποιο μαθητή ως ποινή, σκεφτείτε λοιπόν” κατέληξε “να επιβάλλεις αυτή την έσχατη ποινή σε 1200 παιδιά!”

Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς , εξάλλου μας ανέφερε πως το θέμα των εκπαιδευτηρίων Ράπτου και της μεγάλης κοινωνικής αναστάτωσης που έχει δημιουργηθεί στη Λάρισα, το έχει προωθήσει ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στο γραφείο του πρωθυπουργού που είναι ενήμερο.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σήμερα τα Εκπαιδευτήρια θα παραμείνουν κλειστά λόγω πένθους για την απώλεια της Μεγάλης Παιδαγωγού και ιδρύτριας τους Μαίρης Ράπτου, η κηδεία της οποίας θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου.

Αγωνία και ομηρία για 1200 οικογένειες στη Λάρισα

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί (πάνω από 1200 οικογένειες) ζουν με την αγωνία και την αβεβαιότητα, ενώ μας τηλεφωνούν καθημερινά ότι η κατάσταση σε αρκετά σπίτια είναι δραματική. Μικροί μαθητές κλαίνε αδυνατώντας να συλλάβουν το γιατί θα πρέπει να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον στο μέσο της σχολικής χρονιάς, ενώ ειδικά οι μαθητές της τρίτης Λυκείου που δίνουν φέτος πανελλαδικές έχουν να διαχειριστούν ένα ακόμη πιο βαρύ ψυχολογικό φορτίο αβεβαιότητας για το μέλλον τους

Η επόμενη μέρα στα εκπαιδευτήρια Ράπτου: Αγωνία και ομηρία για 1200 οικογένειες στη Λάρισα (ΦΩΤΟ+video)