Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή αντιπυρική περίοδος στο Ν. Καρδίτσας

* Χορτολιβαδικές εκτάσεις και υπολείμματα καλλιεργειών τα περισσότερα καμένα στρέμματα * Μόνο με τη λήψη μέτρων επιτρέπεται από 1η Νοεμβρίου η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών

Φωτό αρχείου

Με επιτυχία και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η φετινή αντιπυρική περίοδος στο Νομό Καρδίτσας.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που έληξε στις 31 Οκτωβρίου, οι πυροσβεστικές υπηρεσίες επενέβησαν σε συνολικά 278 περιστατικά παροχής βοήθειας στο Νομό, ενώ κλήθηκαν για την κατάσβεση 273 αστικών πυρκαγιών και 348 αγροτοδασικών.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που παρουσιάζει ο Νέος Αγών, από την Π.Υ. Καρδίτσας πραγματοποιήθηκαν 156 επεμβάσεις παροχής βοήθειας. Οι πυροσβέστες κλήθηκαν να κατασβήσουν 105 αστικές πυρκαγιές και 134 αγροτοδασικές. Όσον αφορά την περιοχή του Μουζακίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρείχε βοήθεια σε 22 περιστατικά, ενώ προχώρησε στην κατάσβεση 23 αστικών πυρκαγιών, όπως και 35 αγροτοδασικών. Η Π.Υ. Παλαμά κλήθηκε να παρέχει βοήθεια σε 34 περιπτώσεις, ενώ προχώρησε στην κατάσβεση 73 αστικών πυρκαγιών, αλλά και 90 αγροτοδασικών. Επίσης, στους Σοφάδες η Π.Υ. έλαβε 66 κλήσεις για παροχή βοήθειας σε έκτακτα περιστατικά, ενώ κατέσβησε 72 αστικές, αλλά και 89 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Καμένες εκτάσεις
Οι καμένες εκτάσεις κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο έφθασαν συνολικά τα 2.365 στρέμματα. Το ευτυχές είναι ότι όσον αφορά τα δάση κάηκαν μόλις 2,5 στρέμματα. Σχετικά με τις υπόλοιπες εκτάσεις στο σύνολο του Νομού κάηκαν:

– 1.061,5 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων

– 901 στρέμ. υπολειμμάτων καλλιεργειών

– 154,5 στρεμ. γεωργικών εκτάσεων

– 154 στρεμ. βάλτων και καλαμιών

– 81,5 στρεμ. δασικών εκτάσεων

– 9,5 στρεμ. λοιπών εκτάσεων

– 0,5 στρεμ. αλσών

Αναλυτικότερα στην έντυπη μορφή του Νέου Αγώνα