Η Εβελίνα Καραγεώργου που... «δαμάζει» τα κύματα!

Το χουμε γράψει με πολλές αφορμές. Όποια πέτρα και να σηκώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι πολύ πιθανό να εντοπίσεις Καρδιτσιώτη ή Καρδιτσιώτισσα!

Σε όλους τους τομείς, σε όλους τους χώρους και μάλιστα όχι απλά να τους συναντήσεις, αλλά να τους δεις να διακρίνονται και να πρωταγωνιστούν.
Ο αθλητισμός δεν θα μπορούσε ν’ αποτελέσει εξαίρεση!

Η Εβελίνα Καραγεώργου είναι ένα από τα παιδιά που κατάγονται από την Καρδίτσα ζει με την οικογένειά της μακριά (Αθήνα), αλλά έχει ξεχωρίσει σε ένα άθλημα που ουδέποτε η περιοχή μας είχε να επιδείξει κάτι. Λογικό αφού παρά τις υποσχέσεις πολιτικών (ναι, υποσχέθηκαν και αυτό κάποτε!!!) θάλασσα δεν είχαμε ποτέ!

Η Εβελίνα, όμως γεννήθηκε κοντά σ’ αυτή και έμαθε να… “δαμάζει” τα κύματα! Αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της ιστιοπλοϊας για τα ελληνικά χρώματα και ήδη, μόλις στην ηλικία των 18 ετών, έχει κατορθώσει να κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία της όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο!

Έχει κερδίσει 52 διασυλλογικούς αγώνες στην κατηγορία της, είναι μέλος της εθνικής ομάδας για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν από το 2018 και η κορυφαία ιστιοπλόος στην κατηγορία της!

Με έξι συμμετοχές (συνεχόμενες) σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα όπου κατόρθωσε να βρίσκεται στον “χρυσό στόλο” ισάριθμες φορές!!! Σ’ αυτά να προσθέσουμε τις πέντε νίκες της στα πανελλήνια πρωταθλήματα στις κατηγορίες που συμμετείχε, το 2016, το 2019, το 2021 και φέτος στο 31ο Athens International Sailing Week που αφορούσε Ολυμπιακές Κατηγορίες!
Ακόμη το ασημένιο μετάλλιο στη Χιο και το ασημένιο στο Μαυροβούνιο σε βαλκανικούς αγώνες καθώς βέβαια και το γεγονός ότι έγινε η νεότερη πρωταθλήτρια Ελλάδος γυναικών όλων των εποχών σε ηλικία μόλις 17 ετών!!!

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ

Πρόκειται για ένα κορίτσι που ταυτόχρονα με τις εκπληκτικές παρουσίες της σε πρωταθληματικό πλέον επίπεδο, είναι μαθήτρια της τρίτης λυκείου και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο και στα δύο!

Η Εβελίνα, που γεννήθηκε στο Δήλεσι Βοιωτίας το 2005 έλκει την καταγωγή της από την Καρδίτσα από τον πατέρα της Κωνσταντίνο Καραγεώργο που, όπως και η μητέρα της αλλά και η οικογένειά της παρακολουθούν με περηφάνια και στηρίζουν την πορεία της.

Η ίδια σε δηλώσεις της στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” μίλησε και για το ξεκίνημα, αλλά και για τους στόχους που έχει θέσει για την φετινή σεζόν, με μεγάλη πρόκληση τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το 2024 στο Παρίσι:

«Ξεκίνησα την ιστιοπλοϊα το 2012, σε ηλικία 7 ετών στην κατηγορία των optimist στο Ναυτικό Ομιλο Δηλεσίου.

Έκτοτε μετά την συνεχή αθλητική μου εξέλιξη συνέχισα να κάνω πρωταθλητισμό ως αθλήτρια πια του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης, στην κατηγορία των Laser Radial που είναι ταυτόχρονα και Ολυμπιακή Κατηγορία.

Είχα την παρότρυνση των προπονητών μου από μικρή ηλικία αλλά και της οικογένειάς μου και προσπαθώ να συνδυάσω ταυτόχρονα και τις μαθητικές μου υποχρεώσεις.

Είναι όντως πολύ δύσκολο, καθώς η εβδομαδιαία καθημερινότητά μου είναι σε πολύ στενά χρονικά όρια καθώς προπονούμαι τέσσερις φορές την εβδομάδα με 5 ώρες στη θάλασσα) και αναγκάζομαι να τρώω και να διαβάζω πολλές φορές μέσα στο αυτοκίνητο της μαμάς μου κατά τη μεταφορά μου στο χώρο προπόνησης. Παρόλα αυτά τα καταφέρνω να έχω και καλές επιδόσεις με μέσο όρο 19.5»

Για τους άμεσους στόχους έχει στρέψει την προσοχή της στην κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, στην κατάκτηση μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Πολωνία (Ιούνιος) καθώς και στο Ευρωπαϊκό επίσης στην Πολωνία αλλά και στο Leser Radial γυναικών στην Ολλανδία τον Αύγουστο».

ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η ίδια δεν κρύβει πως διακαής πόθος της είναι να εκπροσωπήσει τα ελληνικά πανιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2024 στο Παρίσι. Θα έχει ολοκληρώσει μέχρι τότε και την μαθητική της θητεία, ενώ θα είναι πραγματικά καταπληκτικό να τη δούμε μαζί με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και γιατί όχι και άλλους Καρδιτσιώτες στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Θ.Κ.