Ι. Γιαβάσης: «Ανάγκη για δικτύωση της πρωτογενούς παραγωγής με τη μεταποίηση και τη βιομηχανία τροφίμων» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

* Ημερίδα του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής

«Στο θεσσαλικό κάμπο υπάρχει μεγάλη ανάγκη για δικτύωση της πρωτογενούς παραγωγής με τη μεταποίηση και τη βιομηχανία τροφίμων. Αυτή η έρευνα και συνέργεια είναι απαραίτητη για να προσδώσει προστιθέμενη αξία στα πολύ ποιοτικά αγροτικά προϊόντα που όμως έχουν ανάγκη από καλύτερη μεταποίηση και προώθηση» υπογράμμισε στον «Νέο Αγώνα» ο κ. Ιωάννης Γιαβάσης καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής.


Επίσης πρόσθεσε ότι το τμήμα ειδικεύεται στην έρευνα αυτή, στον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων, στην διατροφή και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων.
Το πρωί του Σαββάτου το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Έρευνα, Καινοτομία και Αειφορία στη Σύγχρονη Παραγωγή Τροφίμων», η οποία πραγματοποιήθηκε υβριδικά με φυσική παρουσία στο αμφιθέατρο του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού και διαδικτυακά μέσω Ζoom. Η εκδήλωση έγινε παρουσία μεταξύ άλλων σπουδαστών και του εκπροσώπου του Δ.Σ του Επιμελητηρίου κ. Δημ. Τσεκούρα, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας τον κρίσιμο ρόλο των επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Καρδίτσας στην καινοτομία, την αειφορία και τη σύγχρονη παραγωγή τροφίμων.

Η ημερίδα ανέδειξε την ερευνητική δράση του πανεπιστημίου και την εφαρμοσμένη έρευνα που γίνεται στη βιομηχανία τροφίμων ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες γέφυρες εργασίας. Επίσης δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν επίκαιρα θέματα που αφορούν την επιστήμη τροφίμων, ενώ αναπτύχθηκε επιστημονικός διάλογος και έγινε ανταλλαγή απόψεων σε σύγχρονα ζητήματα του κλάδου.