Οι έξι εθνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ανακοινώθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην Καρδίτσα.

Εισηγητές ήταν η κ. Σία Αναγνωστοπούλου, Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οι οποίοι ανέλυσαν ιδιαίτερα τις προτάσεις του κόμματος για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, τομείς που απασχολούν έντονα και ταλαιπωρούν τη χώρα και τους πολίτες.

Στην ημερίδα, εκτός από μέλη και φίλους του κόμματος,  συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση συμμετοχής σε αυτή την ημερίδα-διαβούλευση καταθέτοντας παρατηρήσεις και προτάσεις οι οποίες θα ληφθούν υπ’ όψιν στον εμπλουτισμό του προγράμματος του κόμματος. Ειδικότερα συμμετείχαν ο πρόεδρος και μέλη της ΕΟΑΣΚ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, ο Πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κλπ.

Η κ. Αναγνωστοπούλου και ο κ. Φάμελλος μεταξύ άλλων τόνισαν ότι η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, η ενίσχυση του εισοδήματος, η στήριξη του κοινωνικού κράτους, η παραγωγική ανασυγκρότηση, το ισχυρό δημοκρατικό κράτος, η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος και οι νέες πηγές χρηματοδότησης αποτελούν τη σύγχρονη πρόκληση για το μέλλον της χώρας.

“Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα ουσιώδη προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο τόπος, απαντούν στον πυρήνα της πολύπλευρης κρίσης, που δημιούργησε και διογκώνει η πολιτική της κυβέρνησης. Κυρίως, όμως, έρχονται να παρουσιάσουν ένα πραγματικό σχέδιο με προοπτική.

Ο διάλογος, μέσω της διατύπωσης θέσεων, προβληματισμών και προτάσεων, με ενεργό συμμετοχή των παριστάμενων θα εμπλουτίσει το πρόγραμμα σε ειδικότερα σημεία του” σημείωσαν σχετικά.